Fransson bryter kontraktet – kan gå gratis till IFK

Alexander Fransson bryter kontraktet med den cypriotiska klubben Omonia Nicosia. Under våren har rykten placerat honom i Norrköping – och nu kan han gå gratis till IFK.

Alexander Fransson har brutit sitt kontrakt med cypriotiska Omonia Nicosia.

Alexander Fransson har brutit sitt kontrakt med cypriotiska Omonia Nicosia.

Foto: TT/Stefan Jerrevång

Fotboll2024-06-21 18:32

Förra sommaren skrev Alexander Fransson på för Omonia Nicosia i den cypriotiska ligan. Det blev bara 20 matcher för mittfältaren innan han i samtycke med klubben nu bryter kontraktet. Totalt bidrog han i klubben med ett mål och en assist.

Innan augusti 2023, när Alexander Fransson skrev på för klubben, hörde IFK Norrköping av sig och försökte få hem sin förra lagkapten, men mittfältaren valde att skriva på för cyprioterna i stället.

I en intervju med Fotbollskanalen för lite drygt fem månader sedan berättade Fransson varför han valde bort IFK Norrköping.

– Det har varit rörigt under flera år nu. Och det är något som jag har varit bekymrad över. Man kanske såg att den här utvecklingen skulle ske. Man lyfte vissa frågor men fick inte mycket gehör. Så jag vet inte. Nu har man plockat in Andreas Alm som tränare. Det viktiga är att alla jobbar för att bli bättre, att det är mer tydlighet uppifrån, både i styrelsen och ner till det sportsliga och också ut mot kansliet. Hela klubben måste jobba som en enhet, sa han då till Fotbollskanalen.

Alexander Fransson fick under den intervjun även frågan om IFK Norrköping är den enda svenska klubb som han kan tänka sig att skriva på för.

Han svarade:

– Ja.

Frågan är om IFK Norrköping nu kan vara aktuellt för Fransson. Och om klubben ser honom som en spelare man vill värva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!