Fortsatt positivt runt IFK-stjärnan: "Körde på bra"

Tillbaka i träning i veckan. Och Christoffer Nyman lär vara redo för spel mot Djurgården. "Han personifierar allt det vi vill att IFK-spelare ska stå för", säger managern Jens Gustafsson.

Jens Gustafsson hoppas och tror att Christoffer Nyman ska kunna spela mot Djurgården.

Jens Gustafsson hoppas och tror att Christoffer Nyman ska kunna spela mot Djurgården.

Foto: PETER HOLGERSSON

Fotboll2020-09-25 15:00

Det är ett par dagar kvar till bortamötet med Djurgården. Under fredagen var IFK dessutom träningsledigt. Därför är det en hel del frågetecken kvar att reda ut i truppen innan Jens Gustafsson vet vilket lag han kan ställa på benen på söndag.

– Det är frågetecken som inte kommer kunna uträtas förrän tidigast imorgon (lördag), säger Jens Gustafsson.

Klart är att Christopher Telo lär missa även den här matchen. Beskedet runt Christoffer Nyman är däremot fortsatt positivt. Han vilade mot Malmö senast men ska vara redo nu, om inget händer fram till söndag.

– Han körde på bra under gårdagen och vi hoppas på att han ska kunna vara uttagningsbar, säger Jens Gustafsson.

Viktigt för er.

– Absolut. Jag har sagt det förr, han personifierar allt det vi vill att IFK-spelare ska stå för. Det här att göra sitt yttersta varje dag, att förbereda sig väl och vara proffsig i den delen.

Efter svackan ni haft, känns det som att ni är på väg upp ur den nu?

– Det måste man säga, vi har som lag sett stabilare ut. Självförtroendet är på väg upp, både kollektivt och individuellt.

2–2 mot Östersund följdes upp med 2–0 i Kalmar och därefter 1–1 mot Malmö. Resultatmässigt en bättre period än tiden dessförinnan.

Är det något särskilt rent taktiskt ni har skruvat på som gör att det sett stabilare ut?

– Vi har prioriterat vårt försvarsspel lite högre. Vi har tryckt hårdare på det fysiska spelet och duellspelet. Med det sagt behöver vi bli bättre i vårt anfallsspel än vi var mot Malmö, utan att för den skull tumma på försvarsspelet.

Djurgården mötte Cluj i Europa League-kvalet under torsdagskvällen (0–1). Jens Gustafsson hade koll på det mötet.

– Det var en rejäl batalj. Det gör det svårt att veta exakt hur de kommer att ställa upp mot oss, de har också haft ganska mycket skador som gör att vi inte vet inför söndag. Men det är ett rejält lag med både erfarenhet och fysik. Efter guldet från ifjol har de kommit igång ordentligt nu också, det blir en tuff match för oss.

Jens Gustafsson.
Jens Gustafsson.
Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!