Förnyat kontrakt nära för Sylvia

Underläge blev till seger. Nu ska det mycket till för att Sylvia ska trilla ur.

Lagkaptenen Jakob Lindahl.

Lagkaptenen Jakob Lindahl.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-09-28 18:49

3–2 borta mot Forward på en regnblöt naturgräsplan innehöll en hel del dramatik. Hemmalaget hade ledningen med 2–1 efter första halvlek.

– Spelmässigt ändå helt okej även så långt. Sen snackade vi om några grejer i paus och kom ut lite bättre i andra. Överlag var det en ganska jämn och tuff match, men vi skapade tillräckligt mycket mer än Forward för att vinsten ska kännas rättvis, sa nöjde lagkaptenen i Sylvia, Jakob Lindahl, på väg hem från Örebro.

Marwan Baze kvitterade drygt 20 minuter in i andra halvleken och med kvarten kvar att spela nickade Niklas Söderberg in ledningsbollen. Sylvia hade vänt, och kunde sen hålla undan.

– Man blir lite låg automatiskt i det läget, men det var rätt lugnt. De skapade några smålägen, men vi hade koll på det, sa Lindahl.

I samband med segermålet hettade det till. Hemmaspelaren Izuchukwu Emeh fick syna det röda kortet efter gruff på planen.

– Deras spelare sprang rakt mot Marwan som hade tagit med sig bollen. En smäll mot huvudet, han blev däckad men kunde spela vidare, berättade Sylviakaptenen.

Norrköpingslaget har gjort en stark säsong som nykomling i norrettan. De 34 poäng man redan nu har samlat ihop bör räcka till nytt kontrakt, men fem omgångar återstår och Lindahl och övriga tar inte ut nåt i förskott.

– Den här trepoängaren gav oss ännu mer distans till lagen bakom oss, men det är alltid svårt att säga hur många poäng som krävs. Vi har det i egna händer i alla fall, sa Jakob Lindahl.

Målen: 1–0 (8) Anton Renmark (straff), 1–1 (17) Kristoffer Khazeni, 2–1 (26) Henrik Hultberg, 2–2 (64) Marwan Baze, 2–3 (75) Niklas Söderberg. Publik: 81.

Karta: Trängens idrottsplats
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!