Floppade IFK-spelaren om framtiden

Kevin Àlvarez blev ingen lyckad värvning – och är inställd på ett klubbyte. "Tanken är att jag ska lämna", säger han till till hondurianska Diez.

Fotboll 11 november 2019 17:10

"En spelare som vi följt jättelänge som det oftast är när vi väljer att rekrytera. En alldeles fantastisk spelare som vi får chansen att se i IFK-tröjan".

Så sa Jens Gustafsson när IFK Norrköping presenterade landslagsmeriterade Kevin Àlvarez förra vintern.

– Att värva in en sådan spelare som Kevin kostar normalt sett mycket pengar. Det är inte billigt, men jag tror det är en kanonaffär, sa Peter Hunt.

Álvarez har bara fått göra ett enda allsvenskt inhopp och mestadels matchat i U21-laget.

En situation som knappast IFK eller 22-åringen är nöjd med. I en intervju med Diez berättar Àlvarez om det låsta läget i Sverige.

IFK-spelaren är hemma på semester. 

– Varje erfarenhet är nyttig. Tanken är att jag ska lämna, säger Àlvarez.

Helst vill han hitta en ny klubb i Europa. 

– Det finns möjligheter att stanna i Sverige, eller lämna. Det kan bli Norge, Portugal. Planen är att stanna i Europa. Jag har spelat med U21-laget och är i form. Jag vann en titel där. Det har varit ett väldigt svårt år. Alla spelares mål är att spela i A-laget. 

Àlvarez avslöjar att han ville vända hem till Honduras under en period men det blev en säsong och ett år i Norrköping som inte direkt lyft karriären.

– Med största sannolikhet blir jag inte kvar. Vi får se vad som dyker upp. Jag var med i truppen många gånger men spelade bara 15 minuter. Första året är alltid en svår omställning. 

Kontraktet gäller över 2022.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa