Fem punkter inför helgens matcher: "Andraplatsen känns vidöppen"

"Supertvåans" sommaruppehåll närmar sig i rask takt, och till helgen står viktiga poäng på spel för samtliga Norrköpingslag. Här är förutsättningarna.

Smedby slåss i botten, Sylvia vill studsa tillbaka, och Sleipner siktar mot toppen. Till helgens omgång av Division 2 södra Svealand är alla Norrköpingslag igång.

Smedby slåss i botten, Sylvia vill studsa tillbaka, och Sleipner siktar mot toppen. Till helgens omgång av Division 2 södra Svealand är alla Norrköpingslag igång.

Foto: Montage

Fotboll2024-06-14 07:00

ÅNGESTMÖTET

Efter fem raka förluster kom förra veckan till slut en efterlängtad seger, då Smedby besegrade Nacka FC med uddamålet på bortaplan.

I och med vinsten tog Smedby klivet över kvalstrecket, men bara på målskillnad. På fredag kväll väntar bortamatch mot IFK Eskilstuna, som står på samma poäng och just nu ligger på nedflyttningsplats.

Vi sänder Eskilstuna mot Smedby här.

MAGPLASKET

Tränare Henric Pekkala hymlade inte med orden efter att hans lag förlorat med 2–0 hemma mot tabelljumbon Huddinge. Sylvias "sämsta halvlek på hela säsongen" innebär att Sylvia här och nu har närmre till att kvala till trean än att kvala till ettan

Lagkapten Jakob Lindahl delar sin tränares bild av matchen, men har en bra känsla inför helgens batalj hemma mot Enskede.

– Det var ett magplask, men som tur är kommer det nya matcher. Vi har släppt det som hände i helgen och nu har vi mycket energi till att studsa tillbaka och visa hur bra vi egentligen är.

JAKTEN PÅ TOPPEN

Sleipners tränare Andreas Fröjdfeldt beskriver känslan efter förra helgens sena förlust mot tabelltoppande Haninge som "splittrad". 

– Jag tänkte bara, hur fan lyckas vi förlora den här matchen? Jag var sjukt besviken över utfallet men samtidigt väldigt nöjd över hur vi spelade, säger Fröjdfeldt.

För sjätteplacerade Sleipner riktas nu fullt fokus mot andraplatsen, som innebär kval till division 1. Där ligger just nu Nyköping med tre poäng mer.

– Om Haninge vinner alla matcher finns det inte så mycket vi kan göra, men andraplatsen känns vidöppen. Vi har bara två matcher kvar inför uppehållet medan de andra har tre, så vi behöver verkligen ta sex poäng där för att haka på.

Vi sänder Syrianska mot Sleipner här.

AVBRÄCKEN

Till helgen saknar Sleipner Arbér Abazi som är avstängd för andra gången denna säsong efter att ha dragit på sig sitt sjätte gula kort. De saknar även målvakt Daniel Lidetoft på grund av en fingerskada, samt Khaled Qasem som missar matchen av privata skäl.

SISTA STOPPEN INFÖR DUBBLA DERBYN

Blickar man förbi helgens matcher, och fram till aftonen innan midsommarafton, stundar det dubbla östgötaderbyn. Klockan 19:00 den 20 juni sparkar Åtvidaberg–Sylvia igång, och halvtimmen senare börjar Sleipner–Mjölby. Två matcher som du självklart kan se här på nt.se.

– Det finns alltid en extra taggning när man möter de lokala lagen. Det är det som är så roligt med den här serien, säger Jakob Lindahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!