Fast på bänken i IFK – mötet kan bli vändningen för nyförvärvet

Hon bytte klubb för att få spela, men just nu sitter Alexandra Hellekant på bänken. Efter mötet med Tor-Arne Fredheim kan minuterna bli fler. "Det är väl delarna vi snackat om", säger hon.

Alexandra Hellekant.

Alexandra Hellekant.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2024-06-27 17:00

Nyheten i korthet

  • Nyförvärvet Alexandra Hellekant har haft ett möte med IFK-tränaren Tor-Arne Fredheim för att diskutera hennes nuvarande situation och hennes önskan om mer speltid.
  • Efter att ha bytt från BK Häcken till IFK Norrköping, i jakt på mer speltid, har Hellekant endast fått spela i sex matcher under sin debutsäsong, vilket har lett till frustration.
  • Hellekant, som ännu väntar på sin första poäng, ser potential för förbättring både offensivt och defensivt och är fast besluten att fortsätta kämpa för mer speltid.

I jakt på mer speltid lämnade Alexandra Hellekant toppklubben BK Häcken för Norrköping. I fjol blev det 15 matcher för Göteborgsklubben, alla som inhoppare. 

Under debutsäsongen i IFK har 24-åringen fått speltid i sex matcher. Tre från start, lika många som inhoppare.

– Jag hade höga förväntningar, med tanke på att jag kom från ett år med inte så mycket speltid. Det är klart jag tänkte att jag skulle spela mer. Det är tufft på så sätt, men jag vet att man inte bara kan ge upp. Det är en lång säsong, säger hon. 

I början av säsongen fick anfallaren, som mest spelat yttermittfältare, stort förtroende. Hon startade tre av de fyra första matcherna. Sedan dess har Sabina Ravnell och Vesna Milivojevic fått stort förtroende på kanterna.

– Jag tror det handlar om att jag försvann där efter tre matcher och sen tog andra chansen. Man vill spela det är därför man spelar. Samtidigt ser jag det positivt och det är bara att fortsätta på träningar. Då tror jag det kommer. 

Alexandra Hellekant har suttit i möte med IFK-tränaren Tor-Arne Fredheim.

– Vi hade ett möte för inte så länge sedan. Där förklarade han vilka delar jag behövde jobba på. 

Vad för delar?

– Det var väl lite försvarsmässigt och så. De delarna.

Var det ett bra möte?

– Ja, det tycker jag. 

Förbättringspotential finns – både offensivt och defensivt. Alexandra Hellekant väntar fortfarande på sin första poäng. 

– Det är väl delarna vi snackat om, men också bidra med mer poäng och det börjar på träningarna. Jag ska visa mer och synas där. 

Samtidigt som Alexandra Hellekant har fått nöja sig med inhopp, eller ingen speltid alls, har IFK:s målskytte hackat. Laget har gjort två mål på de fyra senaste matcherna. Frustrerande?

– Ja. Man vill ju vara med och bidra så mycket som man kan. Det är klart det är tufft, säger Alexandra Hellekant. 

24-åringen förklarar att hon känner en liten stress över situationen. 

– Jag vill ju spela. Det kommer komma, vi har inte någon jättebred trupp heller så jag tror det kommer chanser.

På lördag gästar andraplacerade Hammarby Platinumcars Arena. När lagen möttes i Stockholm vann Hammarby med 2–0. 

– Det blir tufft. Det gäller att vi håller ihop det försvarsmässigt. Det är ett bra lag som är skickliga med boll. Men också att vi inte hamnar för lågt, som senast mot dem, utan att vi flyttar upp och kan etablera spel.

undefined
Alexandra Hellekant lämnade Göteborg och BK Häcken för Norrköping och IFK. "Det är en mysig stad. Gott gäng, jag tycker livet utanför funkar bra", säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!