Det här läget lär inte Sonstorp missa

Flera lokala lag kan få jubla över avancemang redan i helgen.

Flera lokala serier kan avgöras i helgen.

Flera lokala serier kan avgöras i helgen.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2019-09-06 09:00

Efter åtta år i division 5 talar allt för att Sonstorps IK tar steget tillbaka till division 4, som man åkte ur efter en tung säsong 2011.

Med fyra omgångar kvar leder Sonstorp division 5 mellersta med tolv poängs marginal till tvåan Sturefors. Det försprånget lär man knappast tappa.

– Det känns som vi ska klara av det, en poäng till räcker ju och vi har fyra försök på oss, men grabbarna är sugna på att göra det bra direkt och få det färdigt i helgen, säger Sonstorps tränare Henrik Hesse.

Hans egen karriär som spelare tog slut i samband med en knäskada på försäsongen 2015. Åren därpå var han assisterande tränare i klubben och nu är han inne på sin andra säsong som huvudtränare.

En framgångsrik tid. Förra året slutade Sonstorp trea och nu lär det bli serieseger. 

– Målsättningen var att gå upp i fyran i år. Vi har varit ganska nära de senaste fem säsongerna, säger Henrik.

På 18 matcher har Sonstorp 16 segrar, ett kryss och en enda förlust.

– Vi har gjort en mycket bra säsong, mycket beroende på att vi haft en hög träningsnärvaro. Dessutom fick vi in några bra nyförvärv inför den här säsongen, flera med division 3-meriter från Torstorp. Vi har varit väldigt jämnbra hela tiden utan några direkta svackor, säger Henrik.

Serietrean Malmen väntar på bortaplan på lördag, med Sonstorpsjubel på Johannelunds IP?

Även division 4 östra kan avgöras. Dagsberg leder med tio poäng före Linghem. Fyra omgångar återstår. "Dacka" möter Norrköpings IF Bosna borta på söndag.

Kuddby har ett drömläge att säkra seriesegern i division 6 östra. Inför lördagens bortamatch mot Österviking är Kuddby åtta poäng före tvåan Gusum, med tre omgångar kvar.

Karta: Stråkvads IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!