Klart: De är tillbaka i startelvan efter cupsegern

Anton Eriksson är spelklar igen. Liksom Christoffer Nyman. Båda saknades helt i veckans cupmatch men spelar från start för IFK mot Hammarby ikväll.

Christoffer Nyman är tillbaka efter att ha vilat i cupen.

Christoffer Nyman är tillbaka efter att ha vilat i cupen.

Foto: Krister Andersson

Fotboll2022-09-05 12:17

Att backen Viktor Agardius skulle saknas på grund av skada var redan klart.

– Vi måste se om han är i spel till matchen nästa helg (Malmö borta 11 september). Det är svårt att säga något exakt med Viktors skada. Han får hela tiden känna efter, sa tränaren  Glen Riddersholm till Sporten under helgen.

Med i truppen den här gången är både Godswill Ekpolo och Anton Eriksson. Häcken-värvningen missade Varberg på grund av skada och har sedan danske tränarens intåg fått nöja sig med att vara back up till Linus Wahlqvist Egnell på högersidan i fyrbackslinjen. U21-landslagsmannen från GIF Sundsvall, Anton Eriksson, var sjuk inför cupmötet med Täby men finns också med.

Eriksson går också direkt in i elvan och därmed är fyrbackslinjen ordinarie så som det sett ut de senaste matcherna i allsvenskan (bortsett skadade Viktor Agardius). Christoffer Nyman missade också cupsegern mot Täby i torsdags men är redo för spel nu. Tillbaka i truppen är också Arnor Sigurdsson, som var avstängd i den senaste allsvenska omgången efter tre gula kort på bara fem matcher. Men 23-åringen spelade i cupen – och fick bära lagkaptensbindeln på Tibblevallen.

–Det var en ära för mig att få vara kapten. Det är första gången jag varit kapten här och det betyder mycket för mig. Jag försöker vara en ledare på planen och använda min rutin från att ha spelat på en högre nivå. Jag har spelat några stora matcher och kan ta användning av det här. Sen har vi många ledare i den här gruppen, säger islänningen till "Pekings" hemsida.

Han är taggad inför mötet med tabelltrean Hammarby.

– Det kommer vara mycket folk här och vi har förberett oss bra den här veckan. Vi behöver kämpa för varandra och spela med hjärtat, säger lånet från CSKA Moskva som alltså nätat i de fyra senaste matcherna han varit tillgänglig för spel, inklusive cupfighten.

Du följer matchen i vår direktrapportering. Avspark. 19.10.

Joakim Östling dömer och på måndagsförmiddagen var närmare 13 000 biljetter sålda.

IFK Norrköpings startelva: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist Egnell, Anton Eriksson, Marco Lund, Daniel Eid – Ari Skúlason, Jakob Ortmark, Arnór Traustason – Jonathan Levi, Christoffer Nyman, Arnór Sigurdsson. Bänken: Wille Jakobsson, Godswill Ekpolo, Dino Salihovic, Laorent Shabani, Maic Sema, Andri Gudjohnsen, Egzon BInaku.

Tillbaka efter avstängning. "Vi behöver kämpa för varandra och spela med hjärtat", säger Arnor Sigurdsson inför kvällens möte med Hammarby på Platinumcars arena.
Tillbaka efter avstängning. "Vi behöver kämpa för varandra och spela med hjärtat", säger Arnor Sigurdsson inför kvällens möte med Hammarby på Platinumcars arena.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!