Därför tror Ìsak att pappa är rätt IFK-tränare

Här råder inga som helst tveksamheter om Johannes Karl Gudjonsson, 43, skulle vara rätt tränare för IFK Norrköping. "En perfekt match", säger sonen Ìsak Bergmann Jóhannesson till Sporten.

Isak Bergmann Johannesson.

Isak Bergmann Johannesson.

Foto: Johan Axelsson

Fotboll2023-12-02 18:21

Namn faller bort – och tillkommer. IFK Norrköpings sökande efter Glen Riddersholms ersättare rullar på och här är det senaste ryktet.

Johannes Karl Gudjonsson, Ìsak Bergmann Jóhannessons, pappa ska vara ett hett spår. 

Något som Sport-Expressen först avslöjade.

– Jag har vetat om det en tid. Spännande, tycker den tidigare Peking-mittfältaren Ìsak Bergmann Jóhannesson som precis hade klivit av planen i lördagens ligamatch mot FC Nürnberg (5–0 till Düsseldorf) när Sporten når honom.

Pappa som IFK-tränare skulle bli bra?

– Ja, men det är samtidigt lite konstigt för mig om det skulle bli så med tanke på min historia i klubben. Men det är inget snack – det är en riktigt bra tränare som skulle vara en perfekt match. Han älskar att utveckla spelare och har koll på klubben, staden och fansen. 

– Pappa har varit mycket i Norrköping i och med att jag och min kusin (Jóhannes Kristinn Bjarnason) också spelade där, säger Bergmann Jóhannesson som är utlånad till topplaget Düsseldorf i tyska andraligan. 

Idag är Gudjonsson – själv med en egen imponerande karriär i bland annat Real Betis, Aston Villa, Wolverhampton, Leicester, AZ Alkmaar Burnley och landslaget – assisterande till Islands förbundskapten Åge Hareide.

Att pappa skulle klara av att ta ett eget klubblag skulle inte vara några problem, tror Bergmann Jóhannesson.

– Pappa och Jens Gustafsson har en bra relation. Han har lärt sig mycket av Jens som gjorde mycket bra i IFK. Det har inte gått så bra efter att han lämnade, men Jens utvecklade många spelare och förberedde dom för utlandet, fortsätter Bergmann Jóhannesson.

Samtidigt har en annan isländsk tränare pekats ut som ett tänkbart tränaralternativ i IFK. 

Arnar Gunnlaugsson som haft stora framgångar med Víkingur. En klubb som 50-åringen lett till en rad både liga- och cuptitlar. 

– Arnar är också ett bra namn. Han har en liknande filosofi som min pappa. De vill spela en offensiv fotboll. Jag är säker på att båda skulle göra ett bra jobb.

Vad säger pappa när du pratar med honom om IFK?

– Han är intresserad. Han vet vad som krävs och hade en egen fantastisk karriär som spelare, säger Ìsak Bergmann Jóhannesson. 

Sökandet

Här är tränarna som kopplas samman med IFK i vinter: Arnar Gunnlaugsson, Johannes Karl Gudjonsson, Kim Hellberg och Peter Wettergren.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!