Därför skänker IFK bort guldunderlaget

Guldunderlaget stals, lämnades tillbaka och skänks nu av IFK Norrköping. "Vi vill uppmuntra till spontanidrott", säger klubbdirektören Jens Magnusson.

Fotboll 26 oktober 2019 15:12

Nya Getängen har bit för bit vuxit fram till ett inbjudande och modernt aktivitetsområde. 

I lördags var det invigning och då passade IFK Norrköpings klubbdirektör, Jens Magnusson, på att skänka vad som är kvar av konstgräset från klubbens guldår, 2015, till kommunen. 

En signal och en önskan. 

– Vi tycker att det här med spontanplaner och spontanidrott är bra och viktigt. Vi vara med och stötta till nästa anläggning, säger Jens Magnusson som redan skickat i väg en del av underlaget till Krokeks IF

Konstgräsrullarna som varit placerade på Södra i väntan på att användas stals i våras under uppmärksammade former men återlämnades senare. 

I den avsiktsförklaring som IFK och kommunen har skrivit är ändamålet att gynna och uppmuntra spontant idrottande.

– Tanken och förhoppningen är att få igång ett samarbete med olika fastighetsägare och andra aktörer. Det här är en del av något större. Var det är spelar ingen roll. Jag  bor på Skolgatan och ser hur mycket den planen används. Får man till såna planer kommer det inte vara problem att fylla dom med aktivitet, menar Jens Magnusson.

Som hade med sig spelarna Filip Dagerstål, Tilda Lundström och Vanessa Karagöl till Getängen. 

Det finns bara vinnare här?

– Ja, gräset har varit ute och åkt och kommit tillbaka igen. Det är väl investerade pengar av kommunen att satsa på den här typen av anläggning. Bra att gynna områden som inte bara kan användas till fotboll, utan basket, boule, hinderbana. En väldigt fin anläggning, tycker Jens Magnusson. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa