Dagsbergs uppflyttningsfirande blev aldrig av

Dagsberg missade chansen att säkra spel i division 3 nästa säsong. Men utgångsläget ser fortsatt bra ut.

Dagsbergs Robin Svensson avlossar ett skott.

Dagsbergs Robin Svensson avlossar ett skott.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2019-09-08 19:19

Det kunde blivit uppflyttningsfirande för Dagsberg under söndagen. Tre poäng hade räckt för att säkra förstaplatsen i division 4 östra med tre matcher kvar. Det blev dock lika när de gästade Norrköping Bosna.

Trots bra anfallspel från gästerna i första halvleken fick de inte bollen i mål. Istället kunde Bosna ta ledningen innan pausvila. Elmir Karic satte en frispark i målvaktens ena hörn. 

Dagsbergs tränare Anders Gahnström säger efter matchen att alla deras missade målachanser var en av anledningarna till att det inte blev tre poäng. 

– Vi borde gjort mål men vad det beror på kan vara fokus, det kan vara otur eller stolpe ut. Förra matchen hade vi tio mål framåt och då gick allt in istället, säger Gahnström. 

I andra halvleken fick Dagsberg in en kvittering. Gästerna vann boll på egen planhalva och ställde om snabbt. Nicklas Öman kunde sedan avsluta kontringen med att rulla in bollen i mål.

Det såg dock ut att bli 2–1 för Bosna när de på stopptid fick ett kanonläge. De spelade sig förbi Dagsbergs försvar och Halil Selava kom fri med målvakten i straffområdet, men skottet gick tätt utanför. 

– Med tanke på det läge vi hade i slutet så är det ju surt. Men i det hela så får vi väl vara nöjda med 1–1 faktiskt, säger Bosnaspelaren Vedran Dakic. 

Bosna har fyra matcher kvar att spela i höst och slåss om andraplatsen som innebär kvalspel. För att ta den platsen gäller det att fokusera på sig själva och inte på sina motståndare menar Dakic. 

– När det gäller andraplatsen och kvalspel så har vi allt i våra egna händer. Det är fyra matcher kvar så det krävs att vi är där på varje match och gör det bra. 

Dakic passar efter matchen på att gratulera Dagsberg för seriesegern, trots att de behöver en poäng till för att säkra den.

– Teoretiskt sätt så är det ju bara att gratulera Dagsberg. Det ska mycket till att de ska tappa det här. 

Samtidigt som Bosna och Dagsberg kryssade förlorade serietvåan Linghem med 0–2 mot Hagahöjden. Det innebär att inget lag kan få fler poäng än Dagsberg som har 46. Söderköping kan hamna på samma poäng som Dagsberg, men det skiljer 35 mål i målskillnad. 

– Det känns väl bra att vi har allt i egna händer, berättar Dagsbergstränaren Gahnström. 

Nästa match för Dagsberg är hemma mot Åby 15:e september. Då hoppas Gahnström att hans lag kan ta minst en poäng och ta klivet upp till trean. 

– Vi ska försöka få lite mer bollinnehav och föra spelet mer än idag (söndag). Men Åby är ett bra lag och serien lever fortfarande, så vi tar veckan som kommer med fullt fokus. 

Joshuel Antonio Mendives Lan med ett avslut för Norrköping Bosna.
Joshuel Antonio Mendives Lan med ett avslut för Norrköping Bosna.
Karta: Bollspelaren
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!