Ceesay nobbade IFK: "Landade i att jag inte ville förlänga"

Han startade sex matcher under sin korta tid med klubben. Men när både IFK Norrköping och Malmö ville förlänga lånet valde Joseph Ceesay att tacka nej. "Jag kände väl inte att det passade mig helt enkelt", säger han till Fotbollskanalen

Både Malmö och IFK Norrköping var öppna för att Joseph Ceesay skulle fortsätta i Peking även till hösten. Högermittfältaren, som även kan spela högerback, valde dock att tacka nej.

Både Malmö och IFK Norrköping var öppna för att Joseph Ceesay skulle fortsätta i Peking även till hösten. Högermittfältaren, som även kan spela högerback, valde dock att tacka nej.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2024-07-10 18:19

Ceesay lånades ut från Malmö FF inför säsongen och skrev på ett avtal som sträckte sig fram till den 30 juni. Kantspelaren fick mycket förtroende av Andreas Alm ute till höger, men brottades med skadebesvär mot slutet av våren.

I takt med att avtalet led mot sitt slut började det diskuteras kring huruvida lånet skulle förlängas över resten av säsongen, men den 1 juli meddelade IFK att 26-åringen återvänder till Skåne.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Ceesay nu att såväl IFK som Malmö var positiva till en förlängning, men att han själv valde att tacka nej.

– Jag kände väl inte att det passade mig helt enkelt. Det var inget mer med det. Det var bara ett beslut jag tog. Jag trivdes bra i Malmö innan så klart, trivdes bra i Norrköping också, men någonstans landade jag i att jag inte ville förlänga lånet, säger han till Fotbollskanalen.

Ceesay är nöjd med speltiden han fick i IFK.

– Det är klart att det var kul att spela fotboll igen efter en lång skada. Sedan gick resultaten som de gick, vilket så klart inte är positivt för någon egentligen.

Det finns stor konkurrens på den högerbacksplats som Ceesay nu åter konkurrerar om hos de regerande mästarna. Något som gör att han öppnar för en flytt.

– Jag vill spela fotboll. Vart det är någonstans, det får vi se, om det är här eller någon annanstans. Men jag vill spela fotboll på en så hög nivå som möjligt och på min högsta nivå. Det är målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!