Castegren tillbaka i Norrköping: "Behövde hitta mig själv"

Henrik Rönnlöf Castegren hörde buropen. Själv jublade han. Sirius lagkapten är samtidigt medveten om att en del IFK-anhängare spekulerar om en återkomst. "Jag behövde komma härifrån för att växa", säger han.

Med en del nära och kära på läktarplats imponerade Henrik Rönnlöf Castegren mot sin moderklubb: "Min fru och son kunde inte komma hit, men lite familj och vänner var här."

Med en del nära och kära på läktarplats imponerade Henrik Rönnlöf Castegren mot sin moderklubb: "Min fru och son kunde inte komma hit, men lite familj och vänner var här."

Foto: MAGNUS ANDERSSON

Fotboll2024-10-06 05:00

Med kaptensbindeln runt vänsterarmen och megafonen i högernäven studsade Henrik Rönnlöf Castegren i takt med Sirius segersång i torsdags.

Mittbacken nollade sin moderklubb i 2–0-segern.

– Kul att vara tillbaka, roligt att komma hit och vinna. Jag hörde lite burop när jag blev matchens lirare också. Det är bara att tacka och ta emot, det gör det ännu skönare, säger han och ler.

Henrik Rönnlöf Castegren känner flera personer i och omkring IFK, exempelvis nära vännen David Mitov Nilsson som i somras lämnade Sirius för IFK.

Vi frågar om det blev något trashtalk inför kraftmätningen.

– Man har respekt för varandra, det blir inte så mycket tätt inpå utan mer när man har lite längre tid till att möta varandra. Vi träffades innan matchen och han spillde ut min dricka. Då sa jag: "Börjar psykandet redan?". Det var inte med meningen, en rolig incident bara. Vi pratade lite på sms innan under dagen också, men bara på skoj.

Fick du drickan på dig?

– Nej, de fick sopa upp efter mig. Jag klarade mig.

undefined
Sirius trepoängare gör att IFK:s möte med IFK Göteborg under söndagen blir än viktigare: "Dålig första halvlek, vi kom inte upp i nivå, men vi ledde ändå och det var jädrigt starkt. I andra halvlek var vi totalt dominanta."

Henrik Rönnlöf Castegren tog sina första stapplande fotbollssteg i IFK som fyraåring. Efter att ha etablerat sig i seniortruppen flyttade han i februari 2022 till polska Lechia Gdańsk.

Sommaren 2023 blev Sirius nästa anhalt.

– Jag har gjort 20 år i den här klubben, för mig är det kanske den viktigaste matchen för året. Det är jävligt skönt att komma härifrån med nollan, att bli matchens lirare och klättra i tabellen. Nu lever vår säsong på ett nytt sätt.

Hur följer du IFK förutom att vara seriekonkurrent?

– Jag tittar mycket på allsvenskan, klart att jag kollar på Norrköping när de spelar. Jag tycker det är roligt, jag har en nära vän i David (Mitov Nilsson) som gör att jag följer det lite extra.

Vad har du för bild av IFK?

– Jag tycker inte att jag ska stå och prata om vad som pågår här, jag fokuserar på Sirius. Det är inte min sak, det blir lite fel för mig att säga vad jag tycker. Den respekten har jag, de åsikterna håller jag för mig själv.

undefined
Henrik Rönnlöf Castegren har blivit en kugge i Sirius och spelat både mittback och högerback i år. Han har startat samtliga 23 allsvenska matcher som han spelat den här säsongen. På meritlistan finns bland annat en A-landskamp i det numera skrotade formatet januariturnén.

28-åringens kontrakt är utgående. Kopplingen till Norrköping är tydlig. Henrik Rönnlöf Castegren medger att han då och då får höra att vissa IFK-supportrar hoppas på en återkomst.

– Ja, det skulle jag väl säga. Man kan säga så här: jag är inte samma spelare och person i dag som jag var i Norrköping. Jag behövde göra det jag har utsatts för, att komma till nya ställen för att bli den spelare och person jag är i dag. Det var nödvändigt för mig att lämna. Om någon vill ha tillbaka mig hit... ja, det får de tycka.

Hur är du som människa och spelare nu?

– Jag har gått igenom mycket både på personliga plan men också ute på fotbollsplan, med allt som gick snett i Polen och att jag behövde hitta mig själv och jobba på de mentala bitarna i fotbollsspelande och vad som är viktigt för mig. Jag är tacksam för den tiden jag hade här, den formade mig men jag behövde komma härifrån för att växa. Och det har jag gjort.

Vilken kontakt har du med personer i IFK?

– Jag har ingen kontakt med personer i klubben, men när jag kom hit pratade jag med ansiktena jag känner igen. Men inte på någon annan nivå. Jag är väldigt glad över att vara Blåsvart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!