Bortaförlust för Kuddby - 1-7 mot Linghem B

Kuddby hade en riktigt tung match borta mot Linghem B, och förlorade med hela 1-7 (0-6) i division 4 Östergötland östra dam i fotboll.

Linghems SK B vann mot Kuddby IF

Fotboll2024-09-29 14:56

- Linghem var piggast och vann de flesta närkamper och tilläts komma till avslut som gav utdelning. Justerar lite till andra halvlek och spelar upp oss ordentligt samt får lite fasta situationer men matchen slutar med stor förlust, tyckte Kuddbys tränare Ulrika Westesson, efter matchen.

Linghem B började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Emma Nygren till.

Linghem B ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Maja Fröberg, i nionde minuten.

Bara två minuter senare var det Hilda Detlefsen som på straff såg till att Linghem B ökade ledningen på nytt, till 3-0.

Linghem B gjorde också 4-0 fem minuter senare på nytt genom Emma Nygren.

Linghem B gjorde också 5-0 i 36:e minuten, när Emma Nygren fick träff som med målet fullbordade sitt hattrick.

Linghem B gjorde också 6-0 strax före halvtidsvilan, genom Elvira Brunngård. Det dröjde till den 74:e minuten innan Evelina Cederberg reducerade för Kuddby. Fler mål än så blev det inte för Kuddby.

Emma Nygren, återigen, ökade Linghem B:s ledning med knappa kvarten kvar. Det fastställde slutresultatet till 7-1.

Det här betyder att Linghem B ligger kvar på tionde plats i tabellen, och Kuddby på sjätte plats.

Motståndare i sista omgången för Kuddby är Valdemarsvik. Lagen möts söndag 13 oktober 13.00 på Helgestad IP.