Blytung seger borta för Smedby

Smedby tog ett stort steg mot att säkra kontraktet i och med 3–0 borta mot Hjulsbro. "Det betyder massor såklart", sa tränaren Jan Melle.

Ignatius Malki.

Fotboll2017-09-16 16:29

Hjulsbro hade kniven mot strupen i den absoluta botten – men även Smedby var i behov av poäng för att inte dras ner längre i tabellen.

Det blev också Norrköpingslaget som tog den viktiga "trean" i Linköping.

3–0 var säkert.

– Vi visste att vi mötte ett lag som grep efter sista halmstrået. Det kändes tryggt i första halvleken, i andra visste vi att de var tvungna att kliva fram för att vinna, sa Jan Melle efter matchen.

Ignatius Malkis ledningsmål på straff före pausen visade vägen. I andra skapade Smedby massor av chanser innan inhopparen Haris Sijaric kunde avgöra. Sedan ökade Malki igen på slutet.

– Det betyder massor såklart för laget och klubben som valt att satsa på ungdomarna. Vårt unga lag går igenom en viktig process och nu handlar det om att säkra kontraktet.

Melle berömde många efter insatsen. Inte minst Kevin Frid som inte fått så mycket speltid innan men nu gjorde en stark insats.