BETYG: Så skötte sig IFK-spelarna mot Vittsjö

IFK Norrköping fick nöja sig med en poäng hemma mot Vittsjö. Här är betygen efter 1–1-matchen.

Wilma Leidhammar stod för en stark insats hemma mot Vittsjö.

Wilma Leidhammar stod för en stark insats hemma mot Vittsjö.

Foto: Henrik Jonsson

Fotboll2024-09-28 17:01

CAROLINE DELISLE 6

Tog plats mellan stolparna igen och stod för en solid insats. Trygg i det mesta hon gjorde och kylig med bollen vid fötterna.

ELIN ROMBING 6 (UT 89)

Ny fin insats av högerbacken som blivit ett offensivt vapen för IFK. Kom runt fint på sin kant och slog flera fina inlägg. Fick kliva upp ett hack i andra halvlek,

EBBA HANDFAST 7

En jätte där bak. Stod rätt och läste spelet väl. Väldigt trygg och säker i sitt spel. Hann inte riktigt dit för att stoppa Sandra Lynn i röran vid 0–1-målet. 

MAYA ANTOINE 7

Vilket klipp IFK har gjort här. Maya är en klassback och visade det igen mot Vittsjö. Så följsam, så snabb och svårpasserad. 

SAMANTHA CARY 6

Stark och pålitlig i det defensiva spelet. Såg till att IFK kunde freda sig hyfsat när Vittsjö tryckte på i inledningen av matchen. En del misslyckade passningar. 

CARRIE JONES 6

En riktig Duracell-kanin på mitten. Löpte och löpte, och bidrog med skön energi. Kan bli en riktig tillgång för det här IFK-laget.

FANNY ANDERSSON 6 (UT 73) 

Gör sällan en dålig match. Otroligt stabil och pålitlig. Vann dueller, tog tag i spelet och drev på laget. 

SVEA REHNBERG 6 (UT 64)

Fick chansen från start igen och tog för sig. Löpvillig och hade en del fina kombinationer ute på sin högerkant. Kom till ett par fina lägen som hon kunde förvaltat bättre.

WILMA LEIDHAMMAR 8

Gjorde ett jättejobb och låg bakom mycket i offensiv väg för IFK. Påhittig, stark och företagsam. Spelade fram till kvitteringen. Saknades bara att hon fick kröna insatsen med ett mål. Den klart lysande stjärnan den här lördagen.

DANA LESKINEN (UT 73) 6

Hennes kvittering var matchens stora delikatess. Oerhört elegant lobbskott i bortre krysset. Lurig, avig och svårfångad. En pigg insats.

SARA KANUTTE FORNES 5

Kämpade och slet men fick inte jättemycket uträttat den här eftermiddagen. Hade en farlig nick i första halvlek men fick lämna planen mållös.

Inhoppare:

FREJA LINDWALL (IN 64) 6

Tog hand om högerbacksplatsen när hon kom in och spelade ganska enkelt. Viktiga minuter för den unga försvararen som visar att hon växer in i den allsvenska kostymen alltmer. Stabil insats. 

Viktoria Veber (in 73), Alexandra Hellekant (in 73), och Sigdis Bardardottir (in 89) spelade för kort tid för att betygsättas.

Kvar på bänken: Sofia Hjern, Maja Regnås Valcic, Elsa Burvall.

Skala: 1–2: Underkänd. 3–4: Svag. 5–6: Godkänd. 7–8: Stark. 9–10: Lysande.

Jury: Henrik Jonsson och Gabriel Ohlsson. 

Matchfakta

IFK Norrköping–Vittsjö GIK 1–1 (0–1)

Allsvenskan

Mål: 0–1 Sandra Lynn (21), 1–1 (55) Dana Leskinen.

Publik: 1 016. 

Varning, IFK: Carrie Jones. Vittsjö: Nellie Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!