Bekräftat: Oscar Jansson lämnar IFK – kan gå redan i sommar

Kontraktet går ut efter säsongen – och nu meddelar IFK Norrköping att målvakten Oscar Jansson gör sitt sista år i klubben. "Han har möjlighet att lämna redan i sommar", säger sportchefen Tony Martinsson.

102 raka matcher i allsvenskan sedan 2021. Men den här säsongen blir Oscar Janssons sista i Norrköping.

102 raka matcher i allsvenskan sedan 2021. Men den här säsongen blir Oscar Janssons sista i Norrköping.

Foto: Suvad Mrkonjic

Fotboll2024-06-28 15:16

Nyheten i korthet

  • IFK Norrköping bekräftar att målvakten Oscar Jansson lämnar klubben efter denna säsong.
  • Jansson kan möjligen lämna redan i sommar, trots att hans kontrakt sträcker sig säsongen ut.
  • Klubben har ingen plan att värva in en ny målvakt om Jansson lämnar tidigt, de är nöjda med de nuvarande spelarna.

Oscar Janssons kontrakt går ut – och uppgifterna från tidigare i veckan visade sig stämma. IFK Norrköping och den 33-årige målvakten är överens om att gå åt olika håll. Det meddelar klubben i sina kanaler på fredagen.

Ett besked som sportchefen Tony Martinsson kommenterar så här:

– Vi värvat David Mitov Nilsson och så tror vi mycket på David Andersson. Vi har de två målvakterna och så är det en (Oscar Jansson) som har ett utlöpande kontrakt.

Går det att säga något mer om varför ni valt den här vägen? Är det någon speciell anledning bakom beslutet?

– Nej, det rör sig inte om något speciellt utan det handlar om ett kontrakt som löper ut.

Oscar Janssons kontrakt sträcker sig säsongen ut, men IFK Norrköping är öppna för att släppa honom redan i sommar och väljer alltså att gå ut med beskedet redan nu.

– Vi vill ge det beskedet i tid till Oscar. Han har varit otroligt professionell och gjort ett väldigt stort avtryck under de här åren som han varit i klubben. Det är en otroligt professionell yrkesman. Han har kämpat och slitit under de här åren och alltid stått upp rakryggad. Han är en stor förebild som idrottsman. Det var viktigt för honom att få ett snabbt besked också. Nu finns det en möjlighet att det kan hända något i sommar.

Vill ni hitta en lösning så fort som möjligt så att han kan fortsätta karriären någon annanstans?

– Det tar vi mellan oss. Det är en konkurrenssituation under den tid han är kvar. 

Hur påverkar det här hans chanser att få spela under resterande del av säsongen?

– Det här spelar ingen roll. Så länge en spelare har ett avtal med oss så behandlas de precis likadant. Det är viktigt att poängtera. Tränaren, Andreas Alm i det här fallet, tar ut de som han bedömer vara bäst för dagen.

Tony Martinsson berättar att IFK Norrköping inte har några planer på att värva in någon ytterligare målvakt, om Oscar Jansson skulle lämna redan i sommar utan de är nöjda med uppsättning de har.

– Där behöver vi inte fylla på. Det finns flera ungdomar som trycker på underifrån också som har stor potential. Vi har haft en stor målvaktsuppsättning under flera år och vi har även kontrakt med Otto Lindell (utlånad till Skövde) över nästa säsong, säger Tony Martinsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!