Bajen-stjärnans besked inför IFK

Ett utsålt toppmöte väntar. Då lämnar Hammarby positiva skadebesked. "Det är en jätteviktig match", säger Stefan Billborn till Sportbladet.

Alexander Kacaniklic lämnar ett positivt besked till spel mot IFK på söndag.

Alexander Kacaniklic lämnar ett positivt besked till spel mot IFK på söndag.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-08-28 17:11

Allsvenskans offensivaste lag mot ett formtoppat IFK Norrköping. 

Det är bäddat för ett underhållande toppmöte på Östgötaporten på söndag. 

Biljettförsäljningen tickar där efter.

– Sedan får vi se om det blir fullsatt, det beror på om alla som har biljett kommer. Men vi har 15 500 biljetter som vi kan sälja till den matchen, sa evenemangsansvarige Mårten Jakobsson till Sporten under onsdagen

Bajen som gör överlägset flest mål i allsvenskan (49) kommer till Norrköping med åtta raka matcher utan förlust - och ett ljusnande skadeläge. 

Försvararen Richard Magyar och offensiva stjärnan Alexander Kacaniklic tvingades båda kliva av senast mot Falkenberg (2-0) men är redo för spel mot "Peking", uppger Sportbladet. 

– Det känns bättre än förväntat, säger Kacaniklic till tidningen

Tränaren Stefan Billborn ger följande statusbesked om Magyar och backkollegan David Fällman; 

– Ingen fraktur och vi räknar med att han kan träna på fredag och lördag och vara tillgänglig för spel söndag. (David) Fällman är tillbaka fullt också så vi har täckning där hur det än blir. 

IFK Norrköping som har fem raka nollor blir en utmaning för Hammarby att få hål på. Vårens match mellan lagen på Tele2 slutade 2-2. 

– Det är en jätteviktig match. De är också i bra trim, det är två bra lag som möts, två lag som vill spela fotboll, som vill spela offensiv fotboll. En rolig match för alla som kollar, menar Kacaniklic.

Tidigare IFK-spelaren Muamer Tankovic belönades under onsdagen med en plats i Janne Anderssons landslag till EM-kvalen mot Färöarna den 5 september och Norge 8 september.

Muamer Tankovic belönades med en landslagsplats.
Muamer Tankovic belönades med en landslagsplats.
Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!