Bajen-mittfältaren tillbaka mot IFK?

Efter tio månaders skada kan Serge-Junior Martinsson Ngouali göra comeback på Östgötaporten. "Det vore så klart jättekul", säger han.

Serge-Junior Martinsson Ngouali.

Serge-Junior Martinsson Ngouali.

Foto: Patric Söderström/TT

Fotboll2019-08-29 14:00

Richard Magyar och Alexander Kacaniklic är på väg tillbaka efter sina lättare smällar mot Falkenberg, och Hammarby-spelarna ska vara spelklara till söndagens heta fight mot IFK Norrköping.

Detsamma gäller Serge-Junior Martinsson Ngouali som har väntat betydligt längre på att få spela. Sedan i oktober har han kämpat sig tillbaka från en korsbandsskada och nu är han där. Spelklar och sugen.

– Junior är helt friskförklarad nu, han skulle kunna ha suttit på bänken i dag men vi valde att låta honom träna hemma i stället, sa Bajen-tränaren Stefan Billborn till CMore efter Falkenbergmatchen i måndags.

Möjligen att han kan ta plats i laget, eller åtminstone truppen, till söndag. Junior själv lär dock inte tveka om han får chansen.

– Jag ville spela för en månad sedan, men då fick jag inte, då man måste klara av vissa formaliteter, som jag kallar det, med lite tester och sådana saker. Nu får jag spela match, om man bara kollar sådär, säger han till Hammarbys hemsida.

Så här säger han på den specifika frågan om det blir spel mot IFK på Östgötaporten:

– Det får inte jag prata om. Det är Stefan som pratar om det där, men det vore såklart jättekul för mig att spela, men det är som jag sagt. När det är dags för mig att spela kommer jag att spela och om det inte är dags för mig att spela kommer jag inte att spela. Vi får se vad som händer. 

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!