Assyriska går skilda vägar med en trio

Assyriska går skilda vägar med tre spelare. Bland dem Gentrit Citaku. "Det är ett beslut som vuxit fram", säger tränaren Armando Ibrakovic.

Armando Ibrakovic har börjat se över Assyriskas trupp inför 2020.

Armando Ibrakovic har börjat se över Assyriskas trupp inför 2020.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-11-06 21:06

Assyriska bygger nytt och med Armando Ibrakovic som både tränare och sportchef. Bygget av truppen är igång så smått även om det inte är klart med några nya spelare in än.

Kutshi Moilo är dock klar för att lämna för Skärblacka. Och nu väljer klubben att bryta med tre spelare till. Gentrit Citaku är en av de som får lämna, kontraktet var på ett år till med en option att bryta från båda håll.

– Det är ett beslut som vuxit fram, och är så gott som ömsesidigt. På ett personligt plan har vi en fin relation. Han har ambitioner och vill uppåt och med tanke på att han har varit borta är jag glad att han fått en hel säsong hos oss. Men våra vägar går inte ihop där vi har en linje vi vill slå in på, säger Armando Ibrakovic.

Även Alhagie Ceesay kommer att lämna efter två säsonger i Assyriska. Den kvicke offensive spelaren har gjort sitt i klubben för den här gången.

– Han har spetskvalitéer och har varit bra stundtals. Jämför man förra året och det här så har han steppat upp ordentligt. Men det är svårt för honom att få ihop det med jobb och familj i Linköping. Det finns mycket spelare lokalt som vi vill satsa på.

Även Victor Mirbashiri lämnar. 17-åringen kommer också från Linköping och har tränat en del med A-laget. 

– Även där har vi egna lokala förmågor som kan gå in och konkurrera och som vi känner att vi vill satsa på, säger Armando Ibrakovic som håller igång träningarna under november parallellt med jakten på bygget av nya truppen.

Karta: Mamre IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!