Arnórs frustration: "Aldrig varit med om så mycket uppgivenhet"

Arg och besviken i halvtid. Känslan var densamma efter tuffa 1–5 mot Sirius. "Jag fattar ingenting", sa IFK-mittfältaren Arnór Traustason om det prekära allsvenska läget.

IFK Norrköpings Arnor Traustason deppar efter ett av Sirius fem mål mot "Peking".

IFK Norrköpings Arnor Traustason deppar efter ett av Sirius fem mål mot "Peking".

Foto: Aron Broman

Fotboll2024-06-01 21:15

IFK avslutade vårsäsongen med en poäng på sex matcher. De två sista, mot IFK Värnamo och Sirius, gav hemska 1–9 i målskillnad. Det var återigen en svag insats från början till slut på Studenternas IP när hemmalaget återigen fick göra mål alldeles för enkelt på IFK.

Arnór Traustason suckade mest när han stannade i den mixade zonen efter den nya smällen.

– Det är fegt. Riktigt dåligt. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi måste visa lite hjärta, sa han.

Finns det inte hjärta?

– Det är jättekonstigt. Jag har aldrig varit med om så mycket uppgivenhet. Jag fattar ingenting. Det är jättesvårt och jag kan inte tala för alla men jag är också en del av det här laget och jag har inte varit bra heller. Det är fruktansvärt.

Tror ni på det ni gör och det spel ni har?

– Taktik är taktik. Att inte kliva in och pressa, gå in i dueller, vinna bollen eller nicka bort bolljäveln ... gör vi inte det förlorar vi alla matcherna, då spelar inte taktiken någon roll. Gå in och jobba hårt är grunden i fotboll. 

Många matcher på slutet har sett ut lite så här, pratar ni om det och vad gör ni för att vända på det?

– Vi pratar en hel del, men att prata hjälper inte om vi inte kan göra det på planen. Man kan vara jättestark i käften men inte göra något åt det på planen. Man kan prata hela dagen men till slut behöver du visa det på planen. 

Vad behöver hända under uppehållet för att ni ska vända på det här?

– Jag behöver komma härifrån lite, till landslaget och byta miljö. Försöka att inte tänka så mycket på det. 

Finns kvalitén i truppen eller behöver ni tillföra spelare?

– Det kommer jag inte att kommentera. Kvalité har vi men vi måste hitta den.

Det syns att du är frustrerad?

– Jättefrustrerad. Det här är inte okej. 

Den isländske landslagsmannen kom tillbaka till IFK för ett par år sedan, för att få fart på sin egen karriär och även vara med och ta klubben uppåt efter en tuffare period. Det har inte direkt varit några roliga säsonger och läget nu är ytterst prekärt. Om Kalmar FF vinner sin match under söndagen är IFK på nedflyttningsplats inför uppehållet.

– Min målbild är mycket, mycket högre än det här. Jag snackar mycket med mig själv. Den här bilden såg jag inte framför mig alls. Jag får akta mig för vad jag säger här.

Vad sa ni i omklädningsrummet efter den här matchen?

– Det är mer i halvtid som man får skrika, när man kan göra något åt det. Det hjälper inte mycket att strö salt i såren direkt efter matchen men det är klart att alla är besvikna. 

Du har pratat om att du är sugen på ett nytt äventyr om något skulle dyka upp, hur känner du nu? Vill du vara kvar, känner man även ett större ansvar att vara det när det ser ut som det gör?

– Det enda jag säger är att jag har högre ambitioner än det här. Jag har min egen karriär. Jag älskar verkligen IFK Norrköping och hoppas att folk kan se det. Men som sagt, jag har högre ambitioner än det här, svarade den isländske landslagsmannen innan han lämnade Studenternas IP.

Matchfakta

Sirius–IFK Norrköping 5–1 (3–0)

Målen: 1–0 (12) Marcus Lindberg, 2–0 (19) Noel Milleskog, 3–0 (23) Marcus Lindberg, 4–0 (65) Yousef Salech, 4–1 (71) Ture Sandberg, 5–1 (78) Yousef Salech.

Varningar: Henrik Castegren, Sirius och Isak Ssewankambo samt Carl Björk, IFK. 

Publik: 6 529.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!