Armando Ibrakovic ny tränare i Assyriska

Armando ibrakovic kliver in som Assyriska-tränare med en hård kravbild. "Jag vill ha passion och glöd", säger han.

Armando Ibrakovic blir både sportchef och huvudtränare i Assyriska.

Armando Ibrakovic blir både sportchef och huvudtränare i Assyriska.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-10-17 19:00

30-årige Ibrakovic har elitkarriären bakom sig där han både spelade för IFK i allsvenskan och Sylvia i ettan. 

De senaste säsongerna har han varit i Assyriska där han har "försökt lägga skorna på hyllan i tre år". 

Det blev lättare att genomföra när han blev sportchef i somras och betydligt lättare nu när han även har blivit huvudtränare för division 2-klubben efter Johan Roxström och Admir Dedic.

– Det är helt klart att jag inte kommer spela. Det blir bara fel. Allt blir bara 50/50 i stället. När jag gör något ska det vara hundra procent, klargör han i klubblokalen i Hageby.

Han har ingen egentlig tränarbakgrund.

– Jag är en färsking även om jag har hållit på med lite ungdomslag. Men jag har ett C-diplom och har påbörjat B. Jag är inne på en ny resa i min karriär och jag ser fram mot det väldigt mycket, säger Ibrakovic.

Hans krav för att hoppa på det här var att Nebojsa Knezevic och Kadir Cizmic skulle följa med som assisterande, och så blir det också.

– Det här är verkligen nytt för mig men det är en trygghet att ha två grymma herrar bakom mig. Båda två har varit med länge och är viktiga för föreningen.

Hanna Ertas har dock varit med ända sedan starten 1976. Han sticker inte under stolen med att han tror på den här konstellationen.

– Jag har sett många tränare här och respekterar alla. Men jag har inte sett en tränare som verkligen brinner för det här och att utveckla talanger. Jag vet vad de här killarna går för och jag står bakom deras rygg. För mig handlar Assyriska om hjärta och puls, säger Ertas.

De ledorden har också Armando Ibrakovic framför sig inför sitt treårsuppdrag.

– Om tre år ska vi gå upp i ettan. Men då ska vi vara så pass bra att vi är redo att kämpa i toppen, säger han.

Vägen dit går via en nystart. Armando Ibrakovic vill bygga en grupp med främst unga spelare som är redo att träna hårt för att utvecklas tillsammans.

– Min ungdomstränare Cay Kindlund sa att "talang är viljan att underkasta sig träning". Det lever jag efter men många spelare har blivit för bortskämda. Det blir mycket old school nu. Spelare ska vara tacksamma att vara här i stället för att man ska tvinga dem till fotbollsplanen. Vi är den enda division 2-klubben i stan och ska kunna ställa krav också. Vi vill ha dem som är beredda att ta nästa steg.

Blir det en stor omsättning?

– Det är en öppen fråga. Vi kommer ställa annorlunda och höga krav och vi får se hur det tas emot, säger Armando Ibrakovic.

Armando Ibrakovic blir både sportchef och huvudtränare i Assyriska.
Armando Ibrakovic blir både sportchef och huvudtränare i Assyriska.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!