Alms besked – därför var Nyman inte med på träningen

När supportrarna intog västra läktaren på IFK:s öppna träning var det framförallt en spelare de saknade ute på plan: Christoffer Nyman. Andreas Alm ger nu lugnande besked gällande IFK:s lagkapten.

Christoffer Nyman var inte med när IFK tränade under fredagen. Enligt Andreas Alm rör sig det dock inte om någon längre frånvaro.

Christoffer Nyman var inte med när IFK tränade under fredagen. Enligt Andreas Alm rör sig det dock inte om någon längre frånvaro.

Foto: Teodor Svensson/Kenta Jönsson

Fotboll2024-07-05 16:01

Nyheten i korthet

  • IFK Norrköpings lagkapten Christoffer Nyman saknades på lagets öppna träning, vilket väckte frågor bland supportrar.
  • Tränaren Andreas Alm försäkrar dock att Nyman kommer att träna dagen efter. Hans frånvaro berodde på att han behövde vila.
  • Målvakten David Mitov Nilsson deltog inte fullt ut i träningen, men säger att han mår bra och att hans träning anpassas för att hålla nere den individuella belastningen.

Det var en stor publikskara på plats när IFK Norrköping under fredagen öppnade upp sin träning för allmänheten. Majoriteten av folkmassan bestod av barn från idrottslägret Stadium Sports Camp, som efter träningen svärmades runt räcket för att få med sig autografer, selfies – och i ett fall även en sko, från IFK-spelarna.

undefined
Ishmet Lushaku, Isak Andri Sigurgeirsson och resten av IFK-spelarna hade fullt upp med att skriva autografer efter den öppna träningen.

Publiken fick se mycket spel elva mot elva, då det utgjorde majoriteten av passet.

– Vi tyckte det var en bra dag att göra det. Vi tränade försvarsspel och anfallsspel, uppbyggnadsspel och lägre försvar. Det handlade inte så mycket om att visa upp vårt spel för publiken. Vi hade gjort samma sak även ifall det inte var någon här alls, säger lagets tränare Andreas Alm.

Totalt var det 27 spelare som i någon mån medverkade på träningen.

– Läget i truppen är god tycker jag. Det är ganska många som är redo att spela match, berättar Alm.

Ett namn som däremot lyste med sin frånvaro var stjärnanfallaren och lagkaptenen Christoffer Nyman, som i stället följde passet från sidan och kort efter träningen gick iväg för att få behandling.

På frågan om "Tottes" status är Alms svar rakt.

– Det är bra. Han tränar i morgon.

Varför var han borta idag?

– Han tränar inte i dag för att vi tyckte att kroppen skulle vila en dag.

undefined
Moutaz Neffati var sjuk förra veckan, men har nu gjort sina första pass efter låne-sejouren i Reykavik.

En annan IFK-profil som inte medverkade fullt ut var målvakten David Mitov Nilsson. Medan David Andersson och Oscar Jansson vaktade varsitt mål i elvamannaspelet, körde Mitov först individuell träning bredvid, innan han mot slutet av passet satte sig bredvid Totte Nyman på bänken.

Efter träningen intervjuades målvakten på innerplan. Genom högtalarsystemet gav han lugnande besked till supportrarna.

– Jag mår bra. Jag och Tiri (Christian Tiritello, målvaktstränare) la dagens pass på att studera spelet och kolla hur backlinjen jobbade. Grabbarna har varit i gång lite längre än vad jag har efter sommaruppehållet, så vi anpassar bara min belastning lite. Det är inga konstigheter egentligen, sa han då.

Det verkar alltså som att samtliga tre målvakter kommer vara uttagningsbara till matchen mot Djurgården. Vem av dem som startar har Andreas Alm ännu inte bestämt.

– Vi har ett par träningar kvar, så jag har ingen brådska att ta ut laget nu. Men vi ska nog hitta en elva tills på måndag.

undefined
Det var välbefolkat längs med staketet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!