I minut nummer 68 fick han den stora målchansen.
Men Patrik Jönssons bredsida gick bara några centimeter över ribban.
- Jag var säker på att den skulle gå in, säger IFK-spelaren efter matchen.

Fotboll, Västerås2002-10-12 04:00
Patrik Jönsson och de andra i det svenska U21-landslaget såg länge ut att gå mållösa från matchen mot Ungern.
Detta trots att hemmalaget fick spela med en man mer i över halva matchen.
Men med bara sju minuter kvar kunde Pontus Farnerud placera in matchens enda mål, efter ett utsökt förarbete av Babis Stefanidis.
Det var ett segermål som Patrik Jönsson mycket väl hade kunnat stått för vid ett tidigare tillfälle i matchen.
Vid ställningen 0-0 snappade han upp en boll utanför straffområdet som nickats bort av en ungersk försvarare. Jönsson tvekade inte utan drog till direkt på halvvolley.
- Jag såg att bollen fick en bra båge och trodde absolut att den skulle smita in, säger han.
Men den gick istället strax över den ungerska målvaktens ribba.
Det var det enda som IFK Norrköpings enda bidrag till U21-landslaget mäktade med chansmässigt.
- Ja, det gick trögt offensivt, men det gjorde det för hela laget speciellt i första halvlek säger Jönsson.
Ja, i den första halvleken var svenskarna allmänt bleka. Patrik Jönsson var inget undantag.
Han tappade borta många bollar på mitten, missade en hel del passningar och sprang ofta i ett ingenmansland på mittfältet, långt borta från både boll och motspelare.
- Ungrarna var spelskickliga och satte en svår press på oss i mitten och det var hela tiden ont om tid, säger Jönsson.
Om jag ger dig betyget icke godkänt i första halvleken, vad säger du då?
- Ja, jag håller med. Men som sagt, hela laget hade det svårt och låg ofta fel i positionerna.
Men till den andra halvleken spelade Jönsson upp sig.
Efter att ha varit anonym under de första 15-20 minuterna, började han visa prov på varför han har Torbjörn Nilssons förtroende som startman i landslaget just nu.
Jönsson visade upp en bättre löpvilja och kom med i spelet på ett annat sätt än tidigare.
Förutom den redan nämnda målchansen stod Norrköpingskillen även för ett par fina framspelningar.
- Jag tyckte att både jag och hela laget spelade bättre i andra, säger Jönsson.
Torbjörn Nilssons analys av Patrik Jönsons insats var liknande Jönsons egen analys.
- Patrik jobbade oerhört hårt men hade problem med positionerna och blev tillsammans med de andra mittfältarna allt för tillbakapressade i den första halvleken.
Men sedan kom berömmet från kaptenen:
- Jag är jätteglad att Jönsson har kommit in i vårt spel i U21-landslaget. I dag gör han en fullt godkänd insats, även om den inte var lika bra som mot Lettland, säger Torbjörn Nilsson.
- Ja, om man jämför med min insats mot Lettland och mot Ungern, känns det som natt och dag, håller Jönsson med sin landslagsbas.
Landslagsäventyret är över för den här gången. Nu väntar den gråa vardagen i IFK Norrköping och en stenhårt kamp om överlevnad i Allsvenskan.
- Jag tror vi klarar det. Det har jag alltid trott. Det blev inget mål för mig i dagens match. Förhoppningsvis kommer dem i Allsvenskan istället, säger Jönsson med ett leende.
Första halvlek:
3 min: Får en frispark emot sig efter en tuff tackling.
15 min: Drar upp ett anfall på vänsterkanten, får in ett inlägg som nickas till hörna.
19 min: Tacklar ner Akos Buzsaki hårt. Får frispark emot sig.
21 min: Misslyckas med en öppnade passning i ett bra kontringsläge. Slår ut med armarna i förtvivlan.
34 min: Fin löpning i en bra yta i djupled men får inte bollen.

Andra halvlek:
48 min: Fixar fram en hörna.
68 min: Snappar upp bollen strax utanför Ungerns straffområde, slår till på halvvolley, men bollen går i en fin bana just över ribban.
51 min: Fin öppnande passning till Pontus Fanerud som dock tappar bollen.
53 min: Vinner bollen på egen planhalva och stoppar en farlig Ungersk kontring.
76 min: Vinner en stenhård nickduell mot Zoltan Szelesi, som blir liggande en stund.
78 min: Spelar fram Stefan Ålander till en halvchans utanför straffområdet som Ålander missar.
80 min: Slår in bollen på chans i straffområdet men ingen svensk finns i närheten.
86 min: Slår ett farligt inlägg som nästan når en medspelare i straffområdet.
89 min: Vinner bollen på mittfältet och spelar fram Lars Nilsson på vänsterkanten som nästan dribblar sig fri i straffområdet.