Unge tränaren kvar i Kuddby

Tränaren stannar i Kuddby IF när det historiska steget tas.

Kim Hellberg (till höger) och Kim Vaattovaara är överens.

Kim Hellberg (till höger) och Kim Vaattovaara är överens.

Foto: Privat

Fotboll, Norrköping2015-10-28 08:27

Nykomlingen i division IV imponerade rejält när man vann serien överlägset senaste säsongen. Därmed var det historiska steget ett faktum. Den 86-åriga föreningen har aldrig varit så högt upp i seriesystemet tidigare. På fem år har Kuddby IF gått från sexan till trean.

Succétränaren, 27-årige Kim Hellberg, uttryckte tidigare i höstas tveksamhet för en fortsättning. Han ville fundera ett tag och det har han gjort nu – och kommit fram till att han stannar minst ett år till i Kuddby.

– Jättekul att vi är överens. Vi började ju bygga på det här för tre år sen, resan började när Kim blev tränare. Väldigt kul och inspirerande att vi nu kan bygga vidare på det här tillsammans, säger Kuddbys sportchef Kim Vaattovaara.

Hellberg själv var också nöjd med att ha förlängt sitt kontrakt.

– Det känns såklart skönt att det är klart. Jag har haft tre fantastiska år i föreningen och ser med glädje och entusiasm fram emot ett fjärde, säger Hellberg.

Klubben är förberedd på att det kan bli betydligt tuffare i division III nästa år.

– Först och främst är målsättningen att vi ska klara oss kvar. Vi har redan en bra grund som kan behöva spetsas till en aning, säger Vaattovaara.

– Lyckas vi hänga kvar i division III och elitfotbollen skulle det vara väldigt stort för Kuddby IF, säger Hellberg.

Tim Stagnborg fortsätter också som assisterande tränare och lagledare. Man kommer utöka antalet träningar till fyra pass i veckan. Det förs diskussioner med rutinerade Markus Hansson om en fortsättning.

– Hoppas han vill köra en säsong till, säger Vaattovaara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!