Rasmus fixade "Blackas" jubel

Trots ett klart spelövertag var det nära poängtapp för Skärblackakillarna. "Vi var för nervösa", sa matchvinnaren Rasmus Brolin.

Rasmus Brolin.

Fotboll, Finspång2015-06-27 08:35

Fotbollcup Finspång inleddes under gårdagen med totalt 70 pojk- och flicklag på plats på de tre arenorna. NT-sporten fick se en spännande match mellan Torstorp och Skärblacka i P 12-klassen.

Båda lagen hade inlett gruppspelet på bästa sätt, Torstorp vann mot Gnesta med 9–2 och "Blacka" slog Krokek med 5–2. Frågan var vilket av lagen som skulle ta andra raka segern när de möttes i går kväll?

Svaret blev Skärblacka, men det satt hårt åt. Trots rena drömstarten med ledningsmål redan efter en minut, och ett ordentligt övertag i spelet, höll sig Finspångslaget kvar i matchen. Det kunde de till stor del tacka målvakten Viggo Härnbro för.

– Svettigt, men kul. Mest nöjd är jag med räddningen på ett friläge när jag sprang ut och täckte, sa Viggo på en av Grosvads planer direkt efter slutsignalen.

Han räddade det mesta, men inte allt. Torstorp kvitterade till 1–1, vilket var ställningen i paus, men i mitten av den andra halvleken kunde Rasmus Brolin sätta ett annat friläge och ge "Blacka" ledningen med 2–1. Det stod sig sen tiden ut.

– Segermålet låg väl lite i luften, men vi var lite nervösa så länge det var lika. Skönt när vi väl fick göra det där målet, sa Rasmus.

Han tyckte att det var en rättvis vinst, men var inte helt nöjd med sitt lags insats som helhet.

– Nja, vi var lite slöa i första halvleken, det blev lite bättre i andra. Samtidigt var vi mer nervösa nu än i vår första match. Vi ville så gärna vinna igen och så länge det stod 1–1 var det oroligt. Första matchen ledde vi tidigt med 3–0 och då var det lugnare, sa Rasmus som nu gjorde sitt första mål i den här cupen.

– Jag brukar göra fler assist än mål, berättade han.

Mycket talar nu för att Rasmus och lagkamraterna får spela A-slutspel i helgen.

– Jag tror vi vinner gruppen och till slut blir vi nog trea i hela klassen, men vi ska kämpa för guld. Aldrig ge upp, sa Rasmus med ett leende.

Duktige målvakten i Torstorp tyckte inte att hans lag kom upp i normal nivå den här gången.

– Vi var sega och trötta, inte tillräckligt hungriga helt enkelt, sa Viggo som hoppades på piggare blåklädda lirare när cupen fortsätter hela helgen.

I några av de andra P 12-grupperna imponerade IFK Norrköping Blå och Sleipner med två raka segrar och rejäla 30–0 och 20–1. I P 10 har Lindö 32–3 efter två matcher, i P 14 har Torstorp 24–4 och i F 11 imponerade Svärtinge under gårdagen med två vinster och 21–1 i förkrossande målskillnad.