Förre Hästen-stjärnan i tuff smäll i Tjeckien

Vita Hästens förre skyttekung Rickard Palmberg fick föras till sjukhus efter en tuff tackling i Tjeckien. "Han har lite skador i ansiktet och fick sy", säger Zlins general manager Martin Hostak.

Rickard Palmberg åkte på en tuff smäll i Tjeckien.

Rickard Palmberg åkte på en tuff smäll i Tjeckien.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-10-14 18:15

Rickard Palmberg gjorde ett par säsonger i Vita Hästen där han också stod för en stark produktion offensivt. Palmberg svarade för flera mål och bidrog starkt för klubben i hockeyallsvenskan.

Därefter blev det Timrå i SHL för skyttekungen som numera spelar ishockey i tjeckiska Zlin.

I senaste bortamatchen i helgen åkte han på en rejäl tackling och blev liggande på isen. Litvinov vann matchen med 5–1 och i duellen med lagets VM-guldvinnare Lukas Kaspar slog Palmberg huvudet i plexiglaset och ramlade i isen.

Han blev liggande i flera minuter innan han fick lämna arenan på bår rapporterar Hockeynews.

På måndagen kom dock lugnande besked när sajten pratade med klubbens general manager Martin Hostak.

– Rickard är inte så dålig. Han har lite skador i ansiktet och har fått sy. Han fick lämna sjukhuset redan igår så det borde inte handla om några större skador.

Kaspar bedömdes inte ha gjort något regelvidrigt i samband med tacklingen som dock tog illa på den förre skyttekungen i Vita Hästen.

Zlin har överlag en tuff säsong i den tjeckiska ligan. Laget är jumbo i tabellen och Rickard Palmberg har noterats för ett mål och en assist så här långt.

Karta: Litvínov
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!