Ett fall framåt för Borgia mot Tjust

Borgia fortsätter att träningsmatcha inför säsongen. Mot Tjust blev det förlust med 6-9 och både positivt och negativt att ta med sig för laget.

Gustaf Gardell var en av målskyttarna när Borgia föll i Vetlanda.

Bandy2019-10-21 09:27

Matchen spelades i Hydro Arena i Vetlanda där Borgia inte var med alls första kvarten. Där gick Tjust fram till 3–0.

"Frånvaron de första minutrarna av matcherna, framstår som en gåta, då de upprepas match efter match och det är något vi kommer att agera emot", skriver Borgia på sin hemsida.

Därefter lyfte man dock spelet och hade sin allra bästa period i andra halvleken när man gick ifatt till 6–6 via tre raka mål. På slutet svarade dock Tjust med tre snabba åt andra hållet fram till 9–6. Carl Malteskog fick beröm i Norrköpingslaget, liksom Filip Johansson som gjorde säsongsdebut.

Målen för Borgia: Fredrik Nilsson 2, Filip Johansson, Gustaf Gardell, Carl Malteskog och Adam Skogqvist.

Även Faik Bandy spelade en träningsmatch under söndagen. Matchen mot GT/76 spelades i Uppsala och Faik förlorade den med 3–9. Faiks mål gjordes av Joakim Bonnevier, Melvin Åsberg och Dennis Pacsay.

Karta: Hydro Arena