Tillsammans med föraren Dennis Rådström blev det en slutgiltig femteplats och seger i rookiecupen när duon fick chansen att debutera i JVM-serien i fjol.

Efter tre månaders uppehåll startar rallysäsongen igen i helgen. Rådström/Johansson finns med på startlinjen när Finnskogsvalsen körs under lördagen, i samma värmländska skogar som Svenska rallyt ska avgöras i om en dryg månad.

Svenska rallyt är också den första av fem JVM-deltävlingar i år tillsammans med Korsika, Portugal, Finland och Turkiet.

Man kan lugnt säga att både Dennis Rådström och Johansson är taggade inför kommande äventyr.

– Kul att Svenska rallyt är med i VM-serien igen. För mig är det en pojkdröm som går i uppfyllelse att få ställa upp där. Man kanske kan tycka att det är häftigare att få vara med på Korsika eller Sardinien men Svenska rallyt är ändå något speciellt. Det är där man har stått som publik så många gånger och undrar hur man ska bära sig åt för att själv få vara med, säger Johan Johansson som åkte upp från hemmet i Söderköping under torsdagen.

Rådström/Johansson kommer ställa upp i en öppen klass på lördag där fem specialsträckor på totalt åtta mil ska avverkas.

– Vi vill ha egna noter och därför kommer vi ställa upp utan tävlan. Annars om man ska vara med i tävlingen får man köra med arrangörsnoter. Det är inget fel på dem men eftersom vi ska vara med i Svenska rallyt vill vi ha det så här. Vi kommer ju ändå kunna mäta oss med de andra, säger Johansson.

Den 30-årige kartläsaren och den 22-årige föraren kastar in allt krut i JVM-säsongen och de fem deltävlingarna som väntar. Bågen kommer spännas för att förbättra 2017 års succéresultat.

– Absolut. Samtidigt vet vi inte vilket motstånd vi kommer få än. Anmälningstiden går ut den 15 januari och vi vet inte ens om vi blir de enda svenskarna. Men i år känns det som vi kommer vara lugnare och tryggare. Förra året hade vi ju ingen aning hur vi skulle stå oss, säger Johan Johansson.

Vad har ni gjort sedan den sista tävlingen för tre månader sedan?

– Det har blivit mycket notträning och sen har vi jobbat mycket på att förbättra fysiken. Både gå ner i vikt och få bättre kondition. Inte för att vi är särskilt tjocka men ändå, det kan vara 50 grader i bilen om man tävlar på Sardinien och då frestar det på. Nu tillhör vi ju landslagsorganisationen också och det är bra att få hjälp med träningen därifrån, säger Johan Johansson.