Dubbel glädje när Sais fixade kval

Delad poäng gav dubbel glädje på Mamre IP. Tacka Grebo för det. "Vi är skyldiga dem en puss på kinden", sa Smedbytränaren Jan Melle om 3–3-dramat.

6 oktober 2018 17:57

Hemmalaget Assyriska var redan klar seriesegrare i division 3. Därför blev säsongsavslutningen en skarp kontrast till förra året. Då åkte man ur "tvåan" i sista omgången.

Nu kunde man fira att man är tillbaka ett år senare.

– Det hade varit jobbigt om det gällt något när det svängde fram och tillbaka. Vi gjorde en jättebra första halvlek där vi var mycket bättre än Smedby. Sedan tror jag det smög sig in lite att det är fest snart plus att vi gjorde en hel del byten, sa Assyriskas tränare Admir Dedic mitt i firandet på mittplanen.

Det blev lite märkligt när båda lagen var glada efter slutsignalen och jublade på varsitt håll. Assyriska ordentligt – Smedby kanske lite mindre eftersom laget ändå har ett kval att klara av först.

3–3 räckte.

Tack vare att jumbon Grebo överraskande tog poäng via samma resultat hemma mot Tord.

– Underbart. Vi fick höra att de ledde med 3–0 i pausen, men vi skulle ändå ut och göra vårt. Jag är nöjd med vår andra halvlek. Där stod vi upp och krigade. Det räckte till en pinne men det var vad som behövdes till kval. Det var lite nervöst på slutet när vi hörde att det var 3–3 i deras match, sa Johannes Isik som gjorde två av Smedbys mål.

Klarar ni kvalet nu då?

– Jag tror det. Vi är en bra grupp som kämpat och slitit för det hela året. Assyriska är värdiga vinnare men vi tog fyra av sex poäng mot dem, svarade Isik medan Queens "We are the champions" dånade ur högtalarna och hemmaspelarna firade med champagne precis intill.

För Smedbytränaren Jan Melle blev det en pärs vid sidlinjen. Speciellt på slutet när rapporterna talade om att Tord kommit tillbaka och hade kryss i Grebo.

Då kunde ett mål i båda matcherna ändra på allt.

Gå för segern eller lita på att krysset skulle räcka? Det var frågan.

– Jag fattade inte att det var slut där först, det blev ett inferno men ett positivt sådant, sa Melle och skrattade.

– Jag vill skicka de hjärtligaste hälsningarna till Grebo. Grymt! En väl genomförd match, vi är skyldiga dem en puss på kinden.

Om den egna insatsen i avgörandet sa Melle:

– Inför matchen kände vi ett lugn, killarna var väl förberedda. Men när matchen började gömde vi oss och tillät dem att ta initiativet. Som tur är var det bara ett mål i halvtid. Vi pratade om det i pausen och jag tycker vi gick ut och gjorde en jättebra andra. Vi hade bud på fler mål.

Nu får Smedby inrikta sig på ett kvalspel mot division 2. Assyriska däremot kan börja planera för nästa säsong där redan nu.

– Vi ska fira ikväll (lördag) och sedan får vi se vad som händer. Man tror att det är semester men det är det inte riktigt, sa Assyriskas Admir Dedic om jobbet som nu väntar.

Matchfakta

Assyriska–Smedby 3–3 (2–1)

Målen: 1–0 (12) Kutshi Moilo, 1–1 (20) Johannes Isik, 2–1 (41) Alberis da Silva, 2–2 (67) Johannes Isik, 3–2 (72) Gabriel Chamoun, 3–3 (79) Emanuel Arvidsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson