Dolphinsstjärnan om bråket i Borås

En frustrerad Joakim Kjellbom sparkade till två reklamskyltar och hamnade i tjafs med Borås medieansvarige. "Var han orolig att skyltarna gick sönder så kunde han skickat med swishnumret så hade jag löst det,", säger Dolphinscentern.

18 januari 2019 12:00

LÄS MER: Irriterat när segersviten sprack

En teknisk foul i första och en osportslig i andra.

Sen var det färdigspelat för Joakim Kjellbom i torsdagens ligamatch.

På väg ut från planen i Boråshallen sparkade 39-åringen till två reklamskyltar och hamnade i en dispyt med en representant för hemmaklubben.

– Han kunde väntat 10-15 minuter med att komma fram. Jag tror inte han har rätt komma fram och vifta med fingret där. Var han orolig att skyltarna gick sönder så kunde han skickat med swishnumret så hade jag löst det, säger Kjellbom dagen efter.

Självklart besviken och frustrerad att matchen var på väg att förloras och att tvingas lämna planen.

– Det var lite onödigt av mig men det är sånt som kan hända. Vi ska vinna matchen och måste stänga den när vi har chansen.

Du tror inte att du kommer straffas av förbundet?

– Det har jag inte tänkt på. Kanske att det blir en bot, men inte mer. Det var onödigt av mig men det är inget jag lägger någon vikt vid längre.

Adnan Chuk förstår att det rann över för Kjellbom.

– Han har nerver och tålamod av stål men är också en vanlig människa. Det är beundransvärt hur mycket han tål och står ut med, menar Dolphinscoachen och fortsätter:

– Att han inte Jocke tappar huvudet innan efter alla ickeblåsningar visar hur proffsig han är. Det är horribelt hur en spelare med den statusen blir behandlad. Det var inte bara igår (torsdag) utan det gäller generellt. Det finns tydliga regler vad man får göra under korgarna, vad som är okej mot en stor spelare. Det kanske finns de som tycker att det är petigt men är ändå regler som måste följas. De gäller inte många gånger när man försvarar på Kjellbom.

Dolphinscoachen hade ett längre samtal med domartrion i efter slutsignalen.

Chuk skulle bli förvånad om Kjellbom kommer straffas för sitt uppträdande.

– Det har jag väldigt svårt att se. Det skulle vara katastrof. Vi har snart spelat 25 omgångar och jag försöker få svar på vad det är som gäller, det är inte bara den här matchen, fortsätter Adnan Chuk.

Och menar att regelfrågan inte är ny för den här säsongen.

– Nej, det har varit så här i tre-fyra år. Jocke är den enda veteranen som älskar försäsong. Vet du varför? Vi åker utomlands och han får spela sitt spel. När vi är utomlands snittar han 12-14 straffar per match. Igår fick han fem.

Efter slutsignalen hade Adnan Chuk ett snack med domartrion Staffan Andersson, Davor Gudelj och Mirza Mujagic.

– Ett bra samtal. Vi pratade om konkreta situationer, hur de såg på dom. Det är viktigt att ha en dialog och påpeka konkreta saker. Det är mitt jobb att påpeka och jag är av samma uppfattning efter när jag kollar videon. Men det är viktigt att det blir besked vad som gäller, vilka regler som vi spelar efter. Snart är det slutspel och vi vet fortfarande inte.

Kjellbom:

– Det är väldigt stor skillnad mellan basketligan och Europa. Här är jag glad om jag får gå till straffkastlinjen. Det är lite ironi att jag åker ut för att jag håller i någon. Jag tycker att de håller i mig hela tiden. Men jag tror att det kommer gynna oss på sikt, vi kommer få de bästa domarna i slutspelet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung