I dag fredag avgörs allt genom jaktstarten där Mathieu går ut som femma med chans att plocka en eller annan plats om han gör ett nytt superlopp.

Torsdagsetappen bjöd på storkuperad terräng med långa svårorienterade slutningar, sönderskurna av små branter och sänkor. Många, även i eliten, föll i banläggarnas fällor, men Mathieu visade på nytt att han behärskade problemen trots sin ovana vid de speciella terrängförhållandena här uppe i Ångermanland.

– Sprang försiktigt nerför där, ville inte bomma, kommenterade han, livrädd att tappa greppet om kartan och förlora mark i toppstriden.

Artikelbild

| Leo Johansson ger allt i målspurten. Kolmårdsjunioren ligger totalt på 16:e plats i H 18 elit.

Inför avgörandet har han två grabbar inom två minuter framför, men jagas också av norrmannen Kasper Fosser en minut bakefter. Det kommer att bli taktiklöpning, det kan man räkna med.

Klubbkompisen August Mollén, som springer i samma klass, har haft ett bedrövligt O-ringen. På torsdagen syntes dock lite av den rätte August när han gjorde veckans bästa lopp och slutade som elva, tre minuter bakom Perrin.

– Får försöka plocka en del grabbar i jakten, för att förstärka självkänslan, menade han.

I seniorklassen H 21 elit springer norske VM-stjärnan Magne Daeli mot segern.

Mathias Hallmén, Denseln, enda fullföljande östgöten i eliten, ligger en bra bit efter och 53:a.

Bland de yngre juniorerna ligger 17-årige Leo Johansson, OK Kolmården på 16:e plats och missar precis den åtråvärda extra nummerlappen som de 15 bästa i varje klass får bära i finaljakten.