De vill göra om Sigurdssons resa

Andra provspelet för Stefan Teitur Thordarson. "Jag är en mycket bättre spelare nu", säger anfallaren från Island.

Oliver Stefánsson, 16, och Isak Bergmann Jóhannesson, 15, har avverkat ett par träningar med IFK Norrköping.

LÄS MER: "De är väldigt attraktiva för andra klubbar"

Nu är deras klubbkompisar från Akranes på plats.

Mittfältaren Steinar Thorsteinsson och forwarden Stefan Teitur Thordarson spelade med U21-laget mot Djurgården.

Besök nummer två för Stefan Teitur Thordarson. För ett och ett halvt år sedan dök han upp tillsammans med Arnór Sigurdsson som gjorde braksuccé och köptes loss för stora pengar av CSKA Moskva.

Thordarson hoppas göra samma resa – och har skaffat sig bättre förutsättningar att lämna ett positvt avtryck.

– Jag är en mycket bättre spelare nu. Starkare i luften. Fysiskt starkare och har fått erfarehet av att spela under min första riktiga A-lagssäsong som anfallare.

Thordarson, brorson till Stefan Thordarson, hade ett bra 2018 med fin statistik. Tio mål på 22 starter blev det i den isländska ligan.

– Jag är nöjd, man kan självklart göra bättre ifrån sig men jag är imponerad av mig själv. Det är mitt första år i A-laget, fortsätter Thordarson.

22 matcher blev det även för Steinar Thorsteinsson som även bokfördes för fem mål i Akranes-tröjan.

– Jag spelar helst på en kant eller bakom anfallarna. I dag fick jag testa på spel i mitten. Det var lite ovant, jag var lite förvirrad i första men jag tycker det gick bättre i andra, säger 20-åringen.

Det är två isländska talanger som håller kontakten med kompisen Arnór Sigurdsson och inspireras av CSKA-spelarens explosion i Norrköping.

– Otroligt hur mycket han utvecklades. Gå till CSKA och spela mot Real Madrid. Att se ens bästa vän göra det, det är häftigt. Det är en motivation för oss, säger Thordarson som stannar med Steinar Thorsteinsson i Norrköping till fredag.

IFK hade en seger på fem matcher i fortsättningsserien innan matchen mot Djurgården som slutade oavgjort, 1–1.

Torstorps Jesper Royé fick stå – precis som i matchen mot BP för en dryg vecka sedan – och tvingades att släppa Oliver Granbergs låga vänsterskott förbi sig.

Alexander Jakobsens placerade in kvitteringen snyggt i bortre hörnet. Royé såg sedan till att rädda en poäng med en svettig reflexräddning när Djurgården fick den stora segerchansen.

Matchfakta

IFK Norrköping 1

Djurgårdens IF 1

Målen: 0–1 (39) Oliver Granberg, 1–1 (69) Alexander Jakobsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung

Ämnen du kan följa