"De var starkare och hungrigare"

Suckarna var många och täta bland hemmapubliken på Mamreplan när Assyriska jagade kvalplats mot bottenlaget Tyresö i tvåan.

Tungt fall för Esat Jashari och Assyriska.

Fotboll2019-09-14 19:55

När 90 (+5) hade gått var eländet slut - på matchtavlan stod det obevekliga 0–2 och hoppet mycket lägre om en kvalplats.

– Det är bara att konstatera att Tyresö var starkare och betydligt hungriga på poäng än vi.

Assyriskas ena tränare Admir Dedic var nedslagen förstås men ändå samlad när han analyserade matchen.

– Vi gjorde en ganska bra första halvlek där vi borde haft ledningen.

Men trots tre klara chanser inom de första elva minuterna misslyckades det. Istället satte Tyresö sin första farlighet och modet sjönk betydligt hos hemmalaget. Offsideavblåsningarna duggade tätt och en riktig målchans blev det inte förrän i 71:a minuten då Assyriska fick en straff - en straff som Gentrit Citaku missade fullständigt.

– Den var alldeles för lamt slagen - Gentrit som brukar vara säkerheten själv.

Besvikelsen höll i sig för Admir och även om han skickade upp Johan Roxström på topp kom det inga mer klara möjligheter till mål. Istället utnyttjade Niclas Jansson en dubbel tafflighet i högerförsvaret och kunde lobba in 0–2 över mycket duktiga målvaken Edvard Setterberg.

Nu hade Assyriska ändå lite flyt för i kampen om andraplatsen fick konkurrenten Enskede stryk (Motala vann) så avståndet är fortfarande tre poäng.

Matchfakta: Assyriska–Tyresö 0–2 (0–1): Målen: 0–1 (21) Joel Embring, 0–2(83) Niclas Jansson. Varningar: Assyriska: Kahlid Abukar, Viktor Adsell Sjöberg, Marcus Johansson, Esat Jashari. Tyresö: Joel Embring. Domare: Mikael Eriksson, Huskvarna. Publik:112.

Edvard Setterberg och Johan Roxström nollades hemma på Mamre.