Tvillingbröderna ger tyngd till NCK

Ett toppat NCK-lag vill förädla fjolårsbronset i elitserien. "Målet är att vinna", säger Albin Eriksson.

NCK:s elitserielag, från vänster: Kristoffer Blom, Albin Eriksson, Kristian Lindström, Alexander Lindström och Axel Rosander.

NCK:s elitserielag, från vänster: Kristoffer Blom, Albin Eriksson, Kristian Lindström, Alexander Lindström och Axel Rosander.

Foto: Privat

Curling2019-11-28 09:00

Nykomlingsåret i elitserien i fjol gav en tredjeplats och blandade känslor för lag Linotol junior från Norrköpings Curlingklubb.

– Vi hade ett nytt lag då och målet var att etablera oss, hänga kvar och komma i mitten. Att vi gick till slutspel var ju bara bonus. Sen var det ju lite tungt att vi åkte ut i skiljeomgång i semifinalen mot de som vann. Det var ett par centimeter som skilde. Det är alltid tråkigt när det är så nära, konstaterar Albin Eriksson.

I elitserien möts tolv lag i två sammandrag. Först i Karlstad nu i helgen och därefter i Jönköping i mars då allt också avslutas med slutspel.

– De fyra bästa går till semifinal. Vårt mål är att vinna nu även om det självklart blir tufft. Karlstad, som vann förra året, har ett starkt juniorlag som är med i landslaget. Sen finns det andra lag också som är erfarna, säger Albin Eriksson.

Möjligen att NCK:s toppning till den här säsongen kan betala sig. De 30-åriga tvillingarna Kristian och Alexander Lindström ger tyngd och rutin till laget som även består av Kristoffer Blom (som står över den här helgen) och Axel Rosander.

– Det är två riktigt erfarna curlare som vi får in. Kristian har spelat med lag Edin förut och man kan väl säga att han har övertagit skipperrollen från mig. Alexander bor i Norge och har spelat VM för dem. Och båda två har vunnit junior-VM, berättar Albin.

Nyblivna Europamästarna lag Edin ställer dock inte upp i elitserien. Annars hade det kanske blivit tufft med ett guldmål för NCK...

– Däremot ska de vara med i SM i februari. Vi lyckades vinna DM för två helger sedan och tog oss också dit som ett av 16 lag, säger Albin Eriksson.

27-årige Albin är den enda rena Norrköpingsbon i laget. Det gör det svårt att träna ihop och finslipa detaljer. 

Men hösten, som även gav vinst i Sundbybergs Open, bådar gott inför fortsättningen av säsongen.

– Vi försöker få ihop träningshelger men det blir nästan bara att vi tävlar ihop. Det vore ju ännu bättre att kunna träna ihop när vi är ett nytt lag. Men det är det vi har haft de här tävlingarna till och det känns som vi blir bättre och bättre hela tiden, säger Albin Eriksson.

NCK har även sex lag med i division 1 södra. Det första sammandraget, i Norrköping, har redan spelats och efter det ligger det bästa NCK-laget på fjärde plats. Två tävlingshelger återstår, 24–26 januari och 20–22 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!