TV: City tappade tvåmålsledning

En stark första halvlek följdes upp av en svag andra. Efter en 2–0-ledning för City i paus skrevs slutsiffrorna till 2–2, och därmed fortsätter Citys dystra svit.

Vi sände direkt och matchen kan ses i repris i spelaren ovan.

30 maj 2019 08:00

En, två, tre och nu fyra matcher utan seger för hårdsatsande City i division 1-fotbollen. Då förstår ni att det inte heller blev vinst i torsdagens hemmamöte på Linköping arena. Det var 2-0 mot Vasalund, men det blev 2-2 efter en svängig och mestadels underhållande match.

En klar besvikelse med tanke med hur det länge såg ut.

Linköping City var riktigt bra före paus och svarade för vassaste halvleken på länge. Mycket rörlighet, snabbt passningsspel och många skarpa anfall. Det gav en hel del chanser och framförallt två mål.

Brasseanfallaren Michael Morais svarade för båda, varav det första på straff och det andra på nick i öppet mål efter Levon Pacvhayjans precisa inlägg från höger. Så långt allt väl för hemmalaget som dominerade stort och var på god väg mot tre efterlängtade poäng.

Men så hände något.

Medvind blev motvind och Vasalund tog över.

Helt.

Med vinden i ryggen blev det helt ombytta roller, Vasalund tog över nästan allt bollinnehav och skapade tryck. Det blev 1-2 (Marko Nikoic) och 2-2 (Ekin Bulut)…och inte mer än så. City ändrade formation, flyttade upp positionerna och jublade när Almir dos Santos nickade in bollen i slutet, men målet blev bortdömt.

Michael Morais fick sista chansen, men sköt utanför.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten