Brandström fick brottas om en VM-medalj

Dennis Brandström räckte inte till i bronsmatchen. " Man trodde väl inte att man skulle få uppleva ett VM vid 37 års ålder, sa Norrköpingsbrottaren.

Dennis Brandström inför avresan till VM i Georgien.

Dennis Brandström inför avresan till VM i Georgien.

Foto: Privat

Brottning2019-10-10 20:58

SM-guldet för veteraner öppnade upp landslagsdörren för 37-åringen. Dennis Brandström från Norrköpings BK blev uttagen till veteran-VM och var taggad upp över öronen inför äventyret i Georgiens huvudstad Tbilisi.

Det blev en intensiv VM-torsdag när allt avgjordes i 70-kilosklassen för brottare mellan 35 och 40 år.

– Det har varit otroligt häftigt, summerade Brandström till NBK:s hemsida.

Medalj var drömmen men han fick nöja sig med en förlust i bronsmatchen. 

Dennis Brandström fick en tuff öppning mot hemmabrottaren Mamuka Khemshiashvili. Efter underläge satsade han allt på ett kort men åkte på en axelskada när han försökte med en mara.

– Det är klart det känns surt. Jag var riktigt taggad inför och fick med mig honom direkt. Jag tyckte att jag skulle ha poängen. I och med att det gjorde så pass ont i axeln så var jag tvungen att satsa allting på ett kort, tyvärr gick det inte vägen, sa Brandström.

Han brottades vidare i återkvalet där det blev seger mot en brottare från Lettland. Därmed väntade bronsmatch mot en motståndare från Kirgizistan men Brandström kunde inte fullfölja sin VM-dröm och komma hem med en medalj.

Han kunde ändå se tillbaka på ett VM där han fick känna på de bästa i världens i sin ålder, och som kommer bli ett minne för livet.

– Så är det absolut. Det har varit otroligt häftigt och ska man vara helt ärlig trodde man väl inte att man skulle få uppleva ett VM vid 37 års ålder, sa Dennis Brandström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!