Brassarna är inte spelklara

De gjorde succé i genrepet mot Sandviken. Men ingen av brassarna hinner bli spelklar till Åtvidabergs FF:s återstart i söderettan.

17 augusti 2018 21:30

Både Paulo Vyctor och Luis Soares får se hemmamatchen mot halländska Tvååker på söndagen från läktaren på Kopparvallen.

– Tyvärr är det mycket pappersarbete med spelare från Brasilien, så de kan inte vara med. Vi får hoppas till nästa vecka, säger ÅFF-tränaren Rickard Johansson.

Framför allt Luis Soares har omedelbart visat upp kvalitet sedan han kom och det är ett avbräck för ÅFF att han inte kan medverka mot Tvååker.

Däremot är den nye bosniske anfallaren Alem Plakalo tillgänglig för spel. Han har de senaste ett och ett halvt åren gjort 48 mål för Åmål i lägre divisioner. Han kommer ursprungligen från FK Sarajevo.

– Plakalo kan ge oss tyngd framåt, säger Rickard Johansson.

ÅFF har i övrigt Felix Winter skadad. Startelvan är inte spikad, men klart är att veteranen Henrik "Fimpen" Gustavsson vaktar målet. Fimpen är tillgänglig för spel resten av säsongen.

– Vi har ju en del poäng upp, men det känns positivt ändå efter våra segrar mot Grebbestad och Sandviken. Vi har fem raka matcher utan förlust hemma och vi är lite på gång. Vi har haft två bra träningsveckor, säger tränaren.

Har ni ändrat någonting jämfört med våren?

– Från och med Grebbestadmatchen försöker vi spela en lite rakare fotboll. Vi riskminimerar och poängen är viktigast, beskriver Rickard Johansson.

Tvååker, som tränas av exallsvenske Helsingborgaren Mattias Lindström, ligger trea med 35 poäng, medan ÅFF är sist på elva poäng. Tvååker vann mot ÅFF med 1–0 i våras i en "typisk 0–0-match" och har under uppehållet värvat in Utsiktens målskytt Robert Lipovac.

– Ett fysiskt lag med bra inläggsspel, menar Rickard Johansson.

Östgöta media sänder samtliga ÅFF:s seriematcher i division 1 södra under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på Corren.se, NT.se, MVT.se, VT.se och Klackspark.com. Matchstart mot Tvååker klockan 15 på söndagen.

Matchdags

Fotboll, division 1 södra, herrar

Åtvidabergs FF–Tvååker

Avspark söndag klockan 15 på Kopparvallen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius