Kaskad väckte liv i säsongen efter svackan

15–5 mot Joker var livsviktigt för säsongen. Frågan är var Kaskad står inför nästa helgs toppmatcher mot Pergamon och Alingsås.

Kaskads Marcus Bernhard och William Svensson.

Kaskads Marcus Bernhard och William Svensson.

Foto: Johny Daagh

Bowling2020-02-15 20:37

Peter Karlsson sticker inte under stol med att Kaskad inte nått upp till sin fulla kapacitet. Därför var hemmasegern mot Jokern (15–5) nödvändig, kanske livsviktig.

Annars hade säsongen varit körd.

– Vi har inte gjort det vi ska. Då kommer tvivlen in. Frågan är hur spelarnas form är, vilka man ska matcha. Därför var den här segern viktig, för vi måste vända en trend. Men det är ett lag vi kanske ska slå annars. Så det var en viss lättnad, sa Peter Karlsson.

Nu fick Kaskad med en match mindre spelad, häng på Falkenberg ovanför slutspelstrecket. Nästa lördag väntar topplaget Team Pergamon, och Alingsås.

– Två jättetuffa matcher. Det är upp till oss att förvalta läget vi gav oss, säger Peter som får klara sig utan William Svensson som är på landslagsuppdrag i Nederländerna då.

– Det är lika för alla. Team Pergamon har spelare som är i USA.Men vi har inte så bred trupp, sa Peter.

Kaskads bästa mot Joker var: Marcus Bernhard 967, Filip Wilhelmsson 956, Mikael Wiik 937, Robin Hultsten 874, Mikael Liljekvist 854, Christopher Lüttke 843, William Svensson 642, Markus Lenefjäll 586, Joakim Nilsson 366.

BK Örnen hade inga som helst problem att besegra Gävle KK i Mellanallsvenskan. Klara 16–4 blev segersiffrorna mot laget som ligger på nedflyttningsplats. Hemmalaget hade höga poäng. Rasmus Samuelsson (984), Teodor Samuelsson (958) och Tomas Ehrling (915) var topptrion i Örnen för dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!