"Pjäxan" lirade med ny kula

Jan Olof Persson gjorde en hygglig EM-comeback efter tre års uppehåll. - 1 092. Inget bra resultat, men jag är jättenöjd ändå, sa "Pjäxan" i Vilbergshallen.

Foto: Michael Svensson

Bowling, Norrköping2012-06-27 00:00

Den förre Sleipnerbowlaren kom till "fel" hall för att spela tremanna. Som hallägare för Eurobowl blir det inte många besök
i konkurrenthallen.

Trög i starten
I går gjorde han det i gul tröja och med ett av de svenska EM-lagen. Han spelade tremanna i äldsta klassen, C, tillsammans med kompisarna Lars-Göran Stenberg, Finspång, och Thomas Landqvist.

"Pjäxan" var trög i starten men lyfte sig och var som bäst i sjätte och sista serien när han slog 224 poäng. Han var bäst i laget med sina 1 092.

Lagets 3 230 poäng lär inte räcka till fredagens finalspel i Vilbergen.

Det här är "Pjäxans" tredje senior-EM. När han var tävlingsansvarig 1998 var han ofin nog att vinna individuellt silver och brons i tvåmanna tillsammans med Finn Lund.

Den här gången är ambitionerna lägre.

Ny höftkula i höstas
- Det är kul att träffa gamla vänner. De flesta är här för att träffas på sin semester och alla är glada. Så är bowlare, sa "Pjäxan" efter tisdagens långa spel.

Han hade spelat med norrmän och fransmän.

- Det kändes bra. Att jag spelade bäst i de tre sista serierna visar att grejerna sitter ihop. Jag bytte höftkula i september. Nu kan jag spela för fullt. Det är bara träning som fattas.

Som hallägare är det bowling hela dagarna för 66-åringen. Men tid att träna har han ont om.

I morgon fortsätter "Pjäxan" med singelspel
i Finspång.

Det kanske största hemmahoppet Lasse Strandberg tvingades utgå på grund av knäskada.

- Knät är utslitet. Det är menisken. Jag har haft besvär hela året. Efter singelspelet i Finspång hade jag så ont att jag inte kunde sova, berättade Strandberg.

"Inte alls glad"
Den 76-årige vänsterspelaren hade som mål att vinna C-klassen på hemmabanorna. 2001 tog han individuellt guld i Österrike och han har vunnit tremanna med Göran Bergendorff och Ingemar Eriksson.

- Nu är jag inte alls glad. Jag ska upp till sjukhuset och se vad de kan göra med stödjebenet, sa Strandberg som kommer att finnas på plats vid fredagens finalavgörande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!