Borås kan motanmäla Dolphins

Dolphins anmälan mot Nimrod Hilliard läggs ned. Borås kan svara – med en ny anmälan. "Vi har flera sekvenser vi tittat på som inte är så snygga", säger sportchefen Jonas Larsson.

24 april 2019 15:36

Det är inte bara på planen det svingas i jakten på en SM-finalplats.

Dolphins och Borås har utvecklats till en infekterad historia med anmälningar och tjafs.

Efter en laddad match i grundserien där Joakim Kjellbom visades ut efter en teknisk och en osportslig foul och som senare vägdes in i den avstängning som drabbade centern har den spända relationen eskalerat i slutspelet.

När Borås krossade mästarna i match fyra hettade det till under Dolphins korg och efter matchen valde Dolphins att anmäla Borås stjärnguard Nimrod Hilliard för vad de ansåg var ett "tydligt slag mot huvudet" mot Anes Zekovic.

När det läckte ut att Dolphins vänt sig till disciplinnämnden så mottog personen som stod för anmälan ett samtal mitt i natten som beskrevs haft en "otrevlig ton".

Nu har disciplinnämnden behandlat Hilliard-ärendet och bestämt att inte gå vidare med Dolphins anmälan.

Väntat – enligt Jonas Larsson.

– Men man vet aldrig, säger sportchefen till Sporten.

Tycker du det var överilat av Dolphins?

– Bäst att vara försiktig vad man säger och tycker. Jag vet inte om Adnan var rätt citerad när han sa att det var det värsta han någonsin sett (Chuk sa: "Under mina fyra år som headcoach har jag aldrig sett ett tydligare slag mot huvudet"). Det känns överilat. När man ser sekvensen så finns det en situation som inte är så fin, menar Jonas Larsson.

Vilken?

– Det som påbörjar gruffet. Screensättningen som Zekovic gör. Han får foul för rörlig screen när han trycker axeln mot Tyus huvud. Nimrod hoppar emellan så det inte ska bli bråk. Då blir det tumult. Sedan finns det en annan situation där Dubas spottar på Gutenius.

Nu blir det en fortsatt basketuppgörelse utan anmälningar?

– Ja, men det finns ju saker...vi har inte velat anmäla de här sekvenserna innan vi fått svar om det här, svarar Jonas Larsson.

Har ni varit nära att anmäla?

– Det är om vi gör det nu.

Det finns fog för det?

– Ja, mer fog än vad Norrköping anmälde för. Så är det ju. Sedan får vi se om det händer något mer. Vi har flera sekvenser som vi tittat på som inte alltid är så snygga men det är väl så det är. Om inget mer händer tycker jag inte man behöver anmäla, säger Jonas Larsson.

Så just nu kommer ni inte gå vidare?

– Jag tror inte det men vi har inte bestämt helt än.

Borås leder semifinalserien med 3–2 i matcher. Match sex spelas i Stadium Arena på torsdag kväll.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung