Storsegrar i svenska cupen för Dolphins

Kevin Taylor Lundgren var nöjd med första  matchen i svenska cupen hade premiär. Huddinge besegrades med 134-28.
Kevin Taylor Lundgren var nöjd med första matchen i svenska cupen hade premiär. Huddinge besegrades med 134-28.

Dolphins kom till svenska cupen med tre lag och det gav två storsegrar. "Tycker vi får ut det vi verkligen kan få ut av en sådan här match".

Basket 15 september 2019 20:19

Svenska cupen hade premiär i basketsammanhang.

Årets match för motståndarna, Huddinge och Hammarby.

För Dolphins herr- och damlag var det mer ett tävlingstillfälle att testa sitt spel under lite mer tillåtande former.

Störst siffror blev det för damerna som vann med 134– 28. 

– Klart att det är på en helt annan nivå men jag tycker vi får ut det vi verkligen kan få ut av en sådan här match. Vi spelar lagbasket hela vägen istället för att springa omkring och putsa egna statistiken. Då kan det bli så här stora siffror, sa Dolphins damcoach Kevin Taylor Lundgren.

Dolphins som kom utan skadade Anna Lundqvist kunde rulla runt på alla spelare.

– Det var en rätt skön match och ganska rolig, där vi fick spela av oss. Anna stod över då hon drabbats av ett löparknä men jag hoppas hon kan vara tillbaka till premiären, sa damcoachen.

För Dolphins U-lag, med unga tjejer från basketgymnasiet var det ombytta roller. De tog emot en av ligafavoriterna Alvik.

– Jag vet inte vad det blev exakt men det varförlust med 103-54-någonting. Jag har det inte exakt nu. Men det var en nyttig erfarenhet för tjejer födda 2002 och 2004 mot ett ligalag. De gjorde det bra.

 

Även coach Mikko Riipinen, var nöjd med herrarnas insats och jämnhet.

– Klart att Tyre Gathright var inne i 20 minuter och gjorde 24 poäng var i en klass för sig. Han satte nio av 13 skott. Men vi mötte ett division 1-lag och då ska det vara en sådan här skillnad. Tycker de gjorde det bra också, sa Mikko.

Han slapp onödiga skador och kunde rulla runt. Det blev värdefull speltid som kommer betala sig längre fram.

– Lukas Lindh, Ludvig Worge, Vincent Taylor gör det jättebra och jobbar hårt. Samtidigt ville jag inte belasta för många spelare utan vi kunde rulla runt och spela den basket vi tränat på med högt tempo, sa Mikko om tävlingspremiären i Stockholm

 

 Fakta

Dolphins dam–Huddinge 134–28
Dolphins poäng: Tanesha Sutton 21, Matilda Ståhl 18, Teniya Page 18, Ndey Ramou Jeng 14, Rakel Gyberg Engdahl 14, Linn Jerrhage 13, Ida Ojala 11, Ella Eklöf 8, Leslie Robinson 7, Milica Joksimovic 6 och Patricia Elias 4.

Dolphins herr–Hammarby 110– 54
Dolphins poäng: Tyre Gathright 24, Hampus Åhlin 14, Alan Zekovic 13, Gustav Moberg 13, Kareem Canty10, Lukas Lindh 9, Tim Schüberg 6, Anton Saks 5, LaDarien Griffin 4, Morten Bülow 3, Ludvig Worge.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa