Schübergs smäll frågetecken mot Jämtland

Dolphins utan Kareem Canty innebär arbetsrotation på planen. "Vi kommer sprida ut det på flera spelare", säger coach Mikko Riipinen.

Tim Schüberg fick en smäll över örat mot Nässjö och har undersökts i veckan.

Tim Schüberg fick en smäll över örat mot Nässjö och har undersökts i veckan.

Foto: Ulf Stråhle

Basket2019-10-10 19:30

Jämtland var ett lag få konkurrenter ville möta i fjol. Sedan kom ryktena om att de ville värva Dolphins coach Adnan Chuk efter att de skickats ut i slutspelet.

Det blev karismatiske Torbjörn Gherke, men starten av årets ligaspel har gått . . . sådär.

Förlust borta mot nykomlingen Djurgården (102–108), Nässjö (81–82) och senast mot Luleå (94–98). När Dolphins flyger upp till Östersund med två segrar på tre försök i bagaget är det mentala spelet en faktor.

– Det gäller att vi kan använda det emot dem på deras hemmaplan. Det talar till vår fördel att möta ett pressat lag. Medietrycket, publiken. Det är sådana saker som kan tynga dem, säger Mikko Riipinen inför bortaresan till Jämtland.

Dolphinscoachen varnar för vindsnabbe Davon Bell och Steven Haney.

Dolphins kommer utan sin pointguard Kareem Canty som spelade senast i segern mot Nässjö. Klubben bröt med amerikanen i veckan. Nu gäller det att hitta en rollfördelning som passar gruppen ute på planen.

– Vi har byggt ett spel med en pointguard som ska göra 25 minuter ute på planen. Det kommer innebära en del justeringar. Vi kommer sprida ut det mer på våra guards, säger Mikko.

Det finns ett frågetecken på Tim som fick en smäll över örat i bortasegern mot Nässjö.

– Han har undersökts i veckan för att kolla upp att ingenting var skadat runt örat, säger Mikko inför bortaresan som sker med flyg till Östersund.

– Det var en helt okey resa för spelarna inför matchen för vår del.

Karta: Östersund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!