Pressade Jämtland men Dolphins fick ge sig

Dolphins pressade Jämtland. Men fick ge sig ändå till slut. "Det är lite frustrerande", sa coachen Mikko Riipinen om 90–78 till Jämtland.

LaDarien Griffin stred tappert under korgarna mot Jämtland.

LaDarien Griffin stred tappert under korgarna mot Jämtland.

Foto: Christer Gustafson

Basket2019-10-11 22:36

Dolphins kom från en rafflande seger hemma mot Nässjö där man kom ifatt i slutminuten och kunde vinna efter två tuffa förlängningar. 

Därefter har man även hunnit med att bryta samarbetet med amerikanske guarden Kareem Canty innan den långa bortaresan till Östersund.

Några tecken på trötta ben eller slitet lag efter den veckan? Inte i starten i alla fall. Dolphins inledde bra mot Jämtland och fick till en jämn första period där lagen följdes åt. 

I den andra perioden var det Dolphins som tog tag i taktpinnen. I halvtidspausen hade man därför ledningen med sju poäng och det fanns lite läge för att få med sig något hem till Norrköping.

– Vi visade i första halvleken att vi kan spela med bara en ren guard (Tim Schüberg). Alla förstod ändå sina roller och jag tycker vi kom in med ett lugn. Vår gameplan var ändå bra, när vi höll oss till den så funkade det, konstaterade Mikko Riipinen.

Det såg länge ut att kunna bli så även i den tredje perioden där laget hade greppet en bit in i perioden. Halvvägs in ledde man till och med med tio poäng innan hemmalaget sakta men säkert började äta sig ifatt. 

Man kom närmare.

Och närmare.

Och till slut också förbi inför den sista perioden.

Även där var Dolphins med och störde hemmalaget. En bit in i perioden var man uppe i 66–66 innan Jämtland gjorde det sista och matchavgörande rycket. Då kunde Dolphins till slut inte svara när Jämtland till slut var starkast.

Siffrorna rann iväg lite på slutet och slutade med tolv poängs övertag för hemmalaget.

– Det är lite frustrerande, när vi tappade koncentrationen tappade vi matchen. De var inte så att de ändrade någonting egentligen, de blev bara mer desperata och mer aggressiva och vi klarade inte av det riktigt. 

En helt okej insats ändå av unga Dolphins som också spelade utan sin tilltänkte amerikanske guard som alltså fick lämna truppen i veckan. 

Märktes det att ni saknade en spelare?

– Det är klart att det märktes litegrann. Framför allt har vi inte gjort så många träningar tillsammans med bara en pointguard.

Är det klart med en ersättare till Kareem Canty?

– Ja. Det blev klart idag. Det är en lite annan typ av spelare men som också kan fylla rollen som pointguard, svarade Riipinen om spelaren som klubben kommer presentera nästa vecka.

Anes Zekovic, Tim Schüberg och Anton Saks var poängbäst i Dolphins med 13 poäng vardera mot Jämtland. Överlag var poängfördelningen jämn med flera spelare som bidrog. Anton Saks tog även 14 returer efter hårt slut under korgarna. LaDarien Griffin stod för tio returer.

Matchfakta

JämtlandDolphins 9078 (2019, 1725, 2616, 2718)

Poängen, Jämtland: Jordan Semple 22, R.T Quinn 19, Steven Haney 16, Toomas Raadik 14, Davon Bell 10, Jaan Puidet 6, Gustav Hansson 3. Dolphins: Anes Zekovic 13, Tim Schüberg 13, Anton Saks 13, Tyre Gathright 11, LaDarien Griffin 10, Gustav Moberg 6, Hampus Åhlin 6, Morten Bülow 6. Publik: 1 512.

Anton Saks gjorde en bra match även om det inte räckte hela vägen för Dolphins.
Anton Saks gjorde en bra match även om det inte räckte hela vägen för Dolphins.
Karta: Östersunds Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!