"Nya Dolphins" tog sin andra raka seger

Dolphins gjorde inte sin bästa match, men en stark period räckte. "Det är första gången vi känt att vi kanske underpresterat lite", sa coachen Kevin Taylor Lundgren.

Leslie Robinson var en viktig faktor när Dolphins vann för andra matchen i rad.

Leslie Robinson var en viktig faktor när Dolphins vann för andra matchen i rad.

Foto: Ulf Stråhle

Basket2019-10-05 19:48

62–52 borta mot Uppsala var andra raka segern för Dolphins damer hittills. Det nya bygget har därmed fått bästa tänkbara start.

Efter vinsten hemma mot Visby för en vecka sedan kom en ny triumf i Uppsala. Och då fanns det ändå mer att jobba på spelmässigt.

– Det var långt från vår bästa match. Vi gjorde en bra period och det var den tredje, sa Kevin Taylor Lundgren om när Dolphins avgjorde.

Under de tio minuterna blev det 18–2 till Dolphins. Fram till dess hade det varit jämnt men där ryckte laget och kunde sedan hålla undan i sista perioden.

– All cred till Uppsala som gjorde ett bra jobb defensivt, men vi lyckades hålla det jämnt ändå, sa Taylor Lundgren om första halvleken.

Vad var det framför allt ni fick ordning på när ni avgjorde i tredje?

– Det var mycket att vi gick ut och gjorde det vi skulle göra, tog oss samman, fick mycket stopp på dem i defensiven. Vi tog bort deras styrkor. 

Uppsala försökte jobba sig ifatt på slutet men kom inte närmare. Och därmed fick Dolphins med sig en ny seger trots att insatsen hade en del övrigt att önska.

– Jag är ändå nöjd med vart vi har kommit på den här tiden, men i dag var första gången vi kände att vi kanske underpresterade lite. Men det är skönt att få med sig en vinst i alla fall.

Dolphinscoachen fick se Teniya Page sätta flest poäng. Mest nöjd var han dock med Leslie Robinson samt Matilda Ståhl som hade matchavgörande roller.

Poängen, Dolphins: Teniya Page 21, Leslie Robinson 15, Matilda Ståhl 9, Anna Lundquist 7, Tanesha Sutton 6, Neramou Jeng 2, Ida Ojala 2.

Karta: Fyrishov
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!