Dolphins inledde ligaspelet – vi var på plats under premiären

Norrköping Dolphins herrar inledde på fredagskvällen ligaspelet när nykomlingen Högsbo gästade Stadium Arena. Vi var på plats och fångade in supporterröster inför mötet – reprisen av matchen kan du se på nt.se.

Tim Scüberg och Norrköping Dolphins drar igång ligaspelet på fredagskvällen när nykomlingen Högsbo gästar Stadium Arena.

Tim Scüberg och Norrköping Dolphins drar igång ligaspelet på fredagskvällen när nykomlingen Högsbo gästar Stadium Arena.

Foto: Jesper Zerman

Basket2024-10-04 18:20

Med fyra raka SM-titlar inledde Norrköping Dolphins under fredagen jakten på sin femte. Nykomlingen Högsbo gästar Stadium Arena för ligapremiären 24/25. Vi var där för att fånga in röster innan matchen. 

Först på plats var kompisarna Oskar Dure och Oliver Tinglöf, som även spelar i Dolphins U18-lag. Oskar Dure är inte lika bekant med basket men tyckte att det skulle bli spännande ändå. 

– Jag är mest här för att han är här. Jag är nyfiken på att se hur det fungerar. Det är kul att hänga med, säger han.

I kiosken stod Sara Bengtsson och sålde popcorn, hon pratade om att laget har stora möjligheter för årets säsong.

– Den kommer att ”kick ass”. Jag har stora förhoppningar på årets lag. Det är något i luften. Det skulle kunna bli femte raka SM-guldet. Jag är nyfiken, säger hon.

En bit upp på arenan satt paret Magnus och Helene Sjösten. Båda berättade hur de praktiskt taget bor på arenan. 

– Det här är vårt andra hem kan man säga", säger Helene.

– Så har det varit de senaste sex åren. Varje match, året om, både herrar och damer, säger Magnus och ler.

Paret var inte dem enda som är bekanta med arenan, det menar Fredrik och Linnea Bergström, som även de har varsitt årskort. Båda två, har stora förhoppningar inför Dolphins säsong i år.

– Jag tror de kan vinna igen med det här laget de har, säger Linnea.

– Ja, samma här. Jag tror det kan bli svårt att få tag i årskort sen om de fortsätter så här. Det ser ut att bli mycket publik ikväll också, säger Fredrik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!