Kommande motståndaren hyllar Dolphins

Borås skickade ut Dolphins i semifinalen i våras. I helgen finns chans till revansch.

Foto: Johny Daagh

Basket2019-09-07 12:30

Norrköping Dolphins inledde träningsmatchandet med förlust mot Djurgården följt av seger mot Alvik. I den tredje matchen väntar Borås på bortaplan på söndag.

– Tufft, de är ett jättebra lag med en bra kontinuitet. De har vunnit alla sina fyra matcher på försäsongen, bland annat slagit Nässjö och Köping med drygt 30 poäng. Borås är i en lite annan fas än oss, men perfekt att få en seriös värdemätare mot ett lag som är igång och som är tippat i final, säger Dolphins coach Mikko Riipinen en stund före fredagsträningen.

Borås slog ut Dolphins i semifinal i våras. Nu kan Delfinerna få en liten revansch, men att besegra Borås kan bli väl knepigt.

– Vi testar och tränar in saker fortfarande och vi får leva med en del misstag då vi inte är helt samspelta än. Vi är dessutom i en tuff fas på försäsongen där de flesta är ganska nertränade. Det är nåt vi behöver för att få tillbaka senare på säsongen, säger Mikko.

Anes Zekovic fick en smäll på axeln på träningen i torsdags och är osäker på spel i Boråshallen.

Efter mötet med Borås möter Dolphins Nässjö på onsdag. Därefter blir det Svenska Cupen. Ligan startar med hemmamatch mot Umeå 27 september.

"Nya" Dolphins ses inte längre som någon utmanare om SM-guldet, men Borås coach Henrik Svensson hävdar motsatsen.

– Norrköping måste ses som en av de stora förhandsfavoriterna i år då de bland annat har gjort flera tunga importvärvningar. Amerikanerna, med Kareem Canty i spetsen, är på hög nivå. Lägg till det en dansk landslagsman, Anton Saks, bröderna Zekovic och Tim Schüberg och du står öga mot öga med en riktigt vass utmanare, säger Henrik till Boråsklubbens hemsida.

Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!