Klart med ny rättighet – vi sänder Dolphins damer

Först klart med SBL herr. Nu kan vi även presentera en ny rättighet – de kommande tre åren kommer vi även att sända Dolphins matcher i SBL dam.

Rakel Gybergs Dolphins kommer att sändas på våra sajter i tre år framöver.

Rakel Gybergs Dolphins kommer att sändas på våra sajter i tre år framöver.

Foto: Peter Holgersson

Basket2023-06-28 10:00

Basketen är den sport i Norrköping som har varit mest framgångsrik på högsta nivån de senaste åren där Dolphins blivit en framgångsfaktor både på och utanför planen.

Tre raka SM-guld på herrsidan.

Guld för damerna ifjol och nära final även säsongen som gick.

Och inte minst ett publikintresse som skjutit i höjden senaste åren. För ett par veckor sedan kunde vi därför nöjt konstatera att vi skrivit ett flerårigt avtal vad gäller att sända Dolphins matcher på herrsidan. Och nu kommer nästa positiva nyhet för stadens basketälskare.

Även rättigheterna för SBL dam är säkrare de kommande tre åren. Det är återigen tillsammans med Bonnier News och Gota Media som NTM kunnat säkra nya spännande möjligheter till livesänd sport på högsta nivån.

– Det här är en ny rolig nyhet där vi återigen kan ge våra prenumeranter ett stort mervärde med basket av högsta klass, nu inte bara på herrsidan utan även damernas alla matcher. Laget ser ut att kunna bli intressant kommande säsong med flera starka spelare redan klara. Det här är också viktig för oss ur perspektivet att vi jobbar hårt för att ha en jämställd rapportering, säger NT:s och Folkbladets sportchef Christer Gustafson. 

– Det är ett stort steg i rätt riktning för oss att nå ut på detta sätt via de lokala titlarna. Nu får fler chansen att ta del av våra lag och profiler och upptäcka att vi har en stark liga som är på väg framåt, säger Lena Wallin-Kantzy, ordförande i SBL dam, i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!