Kevin möter laget han lämnade för Dolphins

Kevin Taylor Lundgren kom till Dolphins efter två år i Eos – som kommer till Stadium Arena i återstarten. "Det handlar om att ta en vinst och komma tillbaka i matchrytmen", säger han.

Kevin Taylor Lundgren möter sin gamla klubb, Eos.

Kevin Taylor Lundgren möter sin gamla klubb, Eos.

Foto: David Iwung

Basket2019-11-29 17:45

Senast tabellfemman Dolphins kände på hetluften i ligan var 6 november borta mot Alvik, förlust med 60–83. 

Däremellan har laget mött och förlorat mot samma Alvik i Svenska Cupen, men det är synd att påstå att det varit ett späckat program de senaste veckorna. 

En oroskänsla var man står efter ett så pass långt uppehåll? 

– Vi har nyttjat tiden bra. Tränat på bra och filat på det som vi känner att vi behöver göra bättre men också lagt in lite andra lagaktiviteter och vila, säger Kevin Taylor Lundgren.

Som har bra koll på Eos efter sina två år i Skåneklubben.

Dolphinscoachen skjuter emellertid alla speciella känslor åt sidan är inställd på att ta en seger.

– Jag hade två bra år och känner till många av spelarna och coacherna men det handlar om att ta en vinst och komma tillbaka i matchrytmen.

– Det är viktigt med att vi hittar rätt med vem som ska göra vad i olika matchsituationer. Eos är alltid starkt defensivt och så har de Dubravka Dacic som är 2.01 under korgarna. Där behöver vi hitta ett sätt att slå dom. Eos släpper in få poäng men har själva svårt att göra poäng, konstaterar Taylor Lundgren.

Enda frågetecknet till spel i Dolphinstruppen är Linn Jerrhage. I Eos-truppen spelar Georgia De Leeuw med ett förflutet i Dolphins. 

Österrikiskan var med och vann SM-guld under sin tid i Norrköping och snittar den här säsongen 6,7 poäng och 2,1 returer per match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!