Hedersam förlust igen för Dolphins

Borta mot fjolårsfinalisten Borås – utan sjuke Tim Schüberg. Ja, Dolphins förlorade där, men stred tappert hela vägen. "Klart att det är tufft", sa coachen Mikko Riipinen.

Alan Zekovic gjorde en stark match i Borås när Dolphins föll knappt.

Alan Zekovic gjorde en stark match i Borås när Dolphins föll knappt.

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån/Arkiv

Basket2019-10-25 21:59

Dolphins börjar stapla hedersamma förluster på hög nu. Borta mot Borås gjorde man på nytt en bra insats långa stunder och det räckte sånär också. Men Borås kunde till slut avgöra på slutet och vinna med 82–76.

Tufft för Dolphins som inte får något med sig just nu.

– Man kan se det på två sätt. Ur ett utvecklingsperspektiv blir vi bättre och bättre hela tiden. Det är olika spelare som är bra i varje match och vi spelar vårt spel bra. Det andra sättet är att det är tufft att förlora. Killarna förtjänar en framgång snart, konstaterade Mikko Riipinen efter förlusten.

Att vinna i Borås är tufft. Fjolårets SM-finalist ser inte sämre ut i år och har inlett säsongen bra också. Dolphins tvingades även spela utan både sjuke lagkaptenen Tim Schüberg och Gustav Moberg vilket inte gjorde saken lättare.

– Det gjorde att det blev tunga minuter på flera spelare som tar ut sig i längden. Jag kan inte spela de bästa spelarna tillräckligt fräscha på slutet för att det ska studsa vår väg. Om jag ska vara ärlig så är Tim hjärtat i vårt lag. Sedan är det inte säkert att vi hade vunnit ändå, sa Riipinen och fortsatte:

– Det som är positivt med att andra får chansen när vi saknar spelare är att det är något som kommer hjälpa oss i längden. 

Dolphins inledde vasst. Ledda av nye Jeril Taylor, nu utan vaxproppar och med en handfull träningspass med laget, gick man fram till 29–15 efter en period. Borås svarade i andra men Dolphins var fyra poäng före i halvtid.

I tredje perioden vände Borås på matchen och även om Dolphins var nära i den sista kom man aldrig riktigt ifatt och förbi.

Därmed fjärde raka förlusten. Alla med knapp marginal.

– Klart att det är tufft. Det är våra låga perioder som gör att vi inte vinner. Samtidigt är Borås ett bra lag. Det vi måste förstå är att vi gärna lägger oss på ungefär samma nivå som motståndarna och det måste vi ta med oss. Mot bra lag som nu är vi väldigt fokuserade, men mot Djurgården i Brännkyrkahallen är det inte lika inspirerat. Vi måste upp med vår prestation oavsett vilka vi möter, konstaterade Mikko Riipinen.

Alan Zekovic fick slita hårt i Tim Schübergs frånvaro och ta många extra minuter. Han gjorde det riktigt bra. Jeril Taylor blev poängbäst.

Matchfakta

BoråsDolphins 8276 (1529, 2515, 22–10, 20–22)

Poängen, Borås: Andreas Pearson 16, Marcus Tyus 15, Zachary Cuthbertson 14, Elvar Már Fridriksson 12, William Gutenius 10, Deandre Davis 9, Fredrik Andersson 3, Simon Gunnarsson 3. Dolphins: Jeril Taylor 27, Alan Zekovic 11, Tyre Gathright 11, Anton Saks 10, LaDarien Griffin 8, Hampus Åhlin 5, Anes Zekovic 2, Morten Bülow 2.

Karta: Boråshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!